Scaldis blijft op koers

Scaldis - Meeuwen 23-18 (rust 14-11)

De derde wedstrijd van de zaal en eindelijk kon Meeuwen zien wat het waard is tegen de groten uit de reeks. Ze openden sterk en na amper 1 minuut stond Meeuwen al voor. Niet voor lang echter want in de volgende minuut kon David Peeters via strafworp de bordjes terug in evenwicht brengen. Dit was het sein voor Scaldis om een tandje bij te steken en afstand te nemen. Na 12 minuten stond het 8-1 in hun voordeel. Je zou denken dat ze dan bij Meeuwen onder de indruk waren, maar nee. Een kwartier later stond het alweer op 3 korven van Scaldis (11-8). De score ging om en om zodat we gingen rusten met een 14 - 11 voorsprong voor de Royals.

De tweede helft kwam traag op gang. We moetsen tot de 37e minuut wachten alvorens er weer wat swung in de match kwam. Toen liep Scaldis uit tot een maximale voorsprong van 22 - 16 in de 50e minuut. Meeuwen kon nog even terugvechten maar de kloof was te groot. Zo kregen we een eindstand van 23 - 18.

Al met al toch een mooie wedstrijd waarin de waardeverhoudingen werden gerespecteerd en er alweer promotiekorfbal op de vloer getoverd werd.

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 28/11/2011