Festival der strafworpen

Sikopi – Borgerhout/GW 24- 15 (rust 10-8)

Als twee kandidaat kruisfinalisten na twee speeldagen nog geen punten hebben weet je dat de wedstrijden tussen beiden een zenuwachtige bedoening kan worden. Er stond dan ook veel op het spel.  Wat we te zien kregen was een enerverende wedstrijd met veel misser en een karrevracht aan strafworpen. Eenentwintig in totaal, waarvan er 6 gemist werden. Niet echt oogstrelend korfbal voor de toeschouwers.

Voor aanvang van de wedstrijd werd één minuut applaus gehouden ter nagedachtenis van Frank ‘Boom’ S’Jongers. Het was ook het enige moment van de avond waarop de toeschouwers oprzecht konden applaudisseren.

De eerste helft van deze wedstrijd  werd een rommelige potje. Veel balverlies en slordige passing. Er werd zwaar verdedigd en stevig doorgegaan. Dat resulteerde dan ook in een hoog aantal strafworpen , negen in totaal waarvan er drie gemist werden. Aangezien beide ploegen in hetzelfde bedje ziek waren hielden ze elkaar dan ook vrij goed in evenwicht. Om beurten eens twee doelpunten uitlopen, maar telkens de tegenstander terug zien bijkomen. Aan de rust stond Sikopi 10-8 voor. Het laatste doelpunt een strafworp in twee tijden omgezet door Andy Van Dale.

Het eerste doelpunt na de rust kwam er weer op strafworp. In twee minuten tijd stelde Borgerhout/GW weer gelijk. Dat was zowat het laatste wapenfeit van Borgerhout/GW. Nadien nam Sikopi voor het eerst drie doelpunten voorsprong, dankzij 2 doelpunten van Johan Moons. Borgerhout/GW kwam nog eenmaal terug tot op twee punten maar dan liep Sikopi stelselmatig  verder uit. Het spelbeeld veranderde niet echt, want het bleef slordig en agressief. Het bleef dan ook strafworpen regenen. Borgerhout/GW kende wat pech met de afwerking maar was later meer bezig met de scheidsrechter dan met hun eigen wedstrijd. . Bij het einde van de wedstrijd was Sikopi het gelukkigst omdat ze eindelijk die eerste 2 punten beet hadden. Voor de neutrale toeschouwers was het echter niet echt genieten geweest. Beide teams zullen nog heel wat werk hebben om uit de onderste regionen van de rangschikking te komen.

Topscoorders

Sikopi :  Van Daele Andy (9), Moons Johan (6) , Yve Van Harneveldt (5)

Borgerhout/GW : Jaro Peeters(4) , Nienke Daelman (3) , Jan Derkinderen (3)

1111.128.jpg