Interessanter dan gedacht

Wie voor aanvang van de competitie de wedstrijdkalender heeft bekeken zal wel nooit gedacht hebben dat er deze speeldag belangrijke wedstrijden gespeeld werden. Maar het is zo. Op zaterdag spelen de onderste vier tegen elkaar en op zondag de bovenste.

Het begint zaterdagavond op linkeroever waar Sikopi Borgerhout/GW ontvangt. Vorig seizoen stond deze wedstrijd volledig in het teken van een kruisfinaleplaats. Deze keer is het voor beide teams de gelegenheid om de nul van de tabel te halen. Ze zullen het zeker niet verwacht hebben.

In de andere zaterdagavondwedstrijd geeft Voorwaarts Riviera partij. Voorwaarts begon met twee gelijke spelen. Riviera dat nog altijd Mitch Lenaerts moet missen heeft nog geen punten behaald. Ook hier hebben beide ploegen de punten broodnodig indien ze mee willen strijden voor de kruisfinales. Een gelijkspel, dat zou voor Voorwaarts het derde op rij zijn, helpt geen van hen vooruit.

En op zondag mogen de nieuwkomers het opnemen tegen de finalisten van vorig seizoen. Wat weinigen echter zullen verwacht hebben is dat ze de wedstrijden aanvangen met evenveel punten als hun opponenten. Voor zowel Meeuwen , tegen Scaldis, als Kwik, tegen Boeckenberg, is het een uitstekende gelegenheid om te zien wat ze echt waard zijn. De winnaar van Boeckenberg-Kwik komt ook nog eens alleen op kop. Voor beide nieuwkomers is hun huidige plaats in de rangschikking mooi meegenomen, maar het zijn vooral de nu al behaalde punten die zullen van belang zijn in de eindafrekening.

Dus, een belangrijke speeldag en redenen genoeg om eens te gaan kijken.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 24/11/2011