Wedstrijd met twee gezichten

AKC – Vobako 22-14 (rust 7-8)

In een niet zo hoogstaande eerste helft maakte AKC het zichzelf  moeilijk. Rood-wit miste te veel zuivere kansen en zo kon Vobako gemakkelijk gelijke tred houden. Vooral Jari Hardies leefde in onmin met de korf. Een aantal van zijn ballen draaiden uit de korf. In de rebound had hij het ook nog makkelijk met Wim Van de Water. Als de AKC verdediging zich twee maal op dezelfde manier liet vangen op vrijworp  was het niet verwonderlijk dat we de rust ingingen met een 7-8 voorsprong van Vobako.

Na de rust krijgen we een andere wedstrijd. AKC heeft het zeker in de aanvangsminuten nog altjid moeilijk om te scoren, maar na 7 minuten is de achterstand omgezet in een 10-8 voorsprong. De ban is gebroken en onder impuls van een raak schietende Bo Van Hoof ( 4 doelpunten op 13 minuten) wordt het 14-9. Gans AKC speelt nu bevrijd en het is Vobako dat geen vuist meer kan maken. Zo wordt het uiteindelijk nog een ruime zege voor AKC. Wedstrijdwinnaar Bo Van hoof krijgt vijf minuten voor tijd zijn applausvervanging.

AKC coach Tossens bleef er gerust in : "veel kansen in de eerste helft maar weinig afwerking. Dat kon niet blijven duren."

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 20/11/2011