Een sprankelende opener

Voorwaarts – Scaldis 26-26

Na een huldiging van alle in de zaal aanwezige Diamonds, een fijne attentie van gastclub Voorwaarts, kon de wedstrijd van start gaan. Op het terrein zeven Diamonds ( vier bij Scaldis, drie bij Voorwaarts). En wie anders dan de captain van de Diamonds , Bart Cleyman himself, kon er voor de openingstreffer van de korfballeague zorgen. Het was meteen de start van een spannende topwedstrijd waarbij elke toeschouwer geboeid bleef kijken tot de laatste seconde. Een ganse eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Soms de ene op voorsprong dan weer de andere. Uitlopen deed geen van beiden. Bij Scaldis was het vooral Bart Cleyman (met 7 treffers in de eerste helft) die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Bij Voorwaarts werd langs meerdere kanten gescoord en vooral de dames lieten zich niet kennen. Voorwaarts herinnerde in niets aan het twijfelend team dat er vorig seizoen bijwijlen stond. Bij Scaldis leken sommige spelers nog niet helemaal terug geacclimatiseerd na het verblijf in China voor het WK. Even opschudding voor de rust toen scheidsrechter Picqueur , er ook bij in China, even naar de kant moest voor verzorging. Gelukkig kon hij verder want ook na de rust was er werk aan de winkel. De rust werd bereikt met 13-12 in het voordeel van Voorwaarts.

In de tweede periode kregen we nog meer van hetzelfde voorgeschoteld. Het bleef spannend en echte grote voorsprong kwam er nooit. Dat Voorwaarts nog steeds gretig stond te ballen bleek uit het invallen van Jens Janssens. Juist op het veld , eerste schot van ver en prompt 20-19 voor Voorwaarts. Maar ook nu liet Scaldis niet begaan. Via David Peeters die het scoren van zijn maatje Cleyman had overgenomen werd het weer gelijk. Voorwaarts liep via Brice Mardesson terug 2 punten uit. Het kon die voorsprong behouden tot 26-24 met nog minder dan vier minuten te gaan. David Peeters sleepte echter nog een gelijkspel uit de brand. Scaldis had zelfs nog kunnen winnen maar het verre buzzerschot van Cleyman draaide uit de mand.

Beide teams mogen tevreden zijn met het gewonnen punt. En het publiek had genoten.

Het verslag en de interviews na de wedstrijd zijn vanaf maandag te bekijken op KorfbalTV

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 13/11/2011