U bent hier: Skip Navigation Links

Seizoen 3 komt er aan

Veldkorfbal en zaalkorfbal. Twee totaal verschillende sporten, nochtans gespeeld door dezelfde ploegen met dezelfde spelers. Het is dan ook enorm moeilijk om op basis van de eerste helft van de veldcompetitie een prognose op te maken voor de zaal. Bijkomend gegeven is het voorbije WK waar toch een aantal van onze toppers aan de slag waren.

Afgaande op de resultaten van de voorronde veld lijken we af te stevenen op een spannende competitie. Vooral dan voor de kruisfinale plaatsen 3 en 4. Voor de plaatsen 1 en 2 lijken Boeckenberg en Scaldis ongenaakbaar. Ze speelden een quasi perfecte eerste ronde dei ze zonder puntenverlies door kwamen. In beide teams zijn er zo goed als geen wijzigingen. Enkel bij Boeckenberg komt Davor Duronjic terug van zijn Nederlands avontuur. Hij neemt er de plaats in van Johannis Schot die terug naar Deetos vertrokken is. Langs de lijn is er wel ingrijpend veranderd. De twee teams hebben een nieuwe hoofdcoach . Bij Scaldis begint Detlef Elewaut aan zijn eerste grote opdracht als hoofdcoach. Bij Boeckenberg doet de Nederlander Hans Leeuwenhoek een gooi naar de Belgische titel. We verwachten beide ploegen in Herentals. Wie eerste of tweede eindigt is moeilijk te voorspellen. Het zal van de vorm van de dag afhangen. Ook het Europacup avontuur van Boeckenberg , eind januari in Polen, kan zijn invloed hebben.

Onder deze twee toppers strijden zes andere teams voor de resterende twee plaatsen. De beide andere kruisfinalisten van vorig jaar Riviera en Borgerhout/GW starten niet in de beste omstandigheden. Bij Riviera mist men al zeker Nick Janssens , een van de ontdekkingen van vorig seizoen. Hoe de toestand van Mitch Lenaerts verder evolueert weten we nog niet. Feit is dat Riviera hierdoor toch heel wat aanvallende power mist. Coach Van Vloten heeft dus werk aan de winkel. De Zebra’s kenden een slechte seizoensstart op het veld. Het duurde weken voor ze hun eerste punten konden pakken en tot nu toe boekten ze slechts 2 zeges uit 8 wedstrijden. De revelatie van vorig seizoen zal dus snel uit een ander vaatje moeten tappen.

Voorwaarts kende vorig jaar een slechte start en diende tot op het einde te vechten om de zevende plaats te vermijden. Wat zal het dit seizoen worden? De ploeg is niet echt versterkt en op het veld werden wisselende resultaten behaald. Wordt het terug een strijd onderaan of kan Voorwaarts opnieuw aanpikken in de strijd om Herentals en de Lotto Arena.

Sikopi miste nu 2 seizoen na elkaar van een haar de kruisfinales. Zijn ze dit jaar beter gewapend? We denken het wel, zeker als ze tijdig Lars Mattheyses kunnen recupereren. In hun eigen zaal op Linkeroever is het altijd al een moeilijk weg te zetten ploeg geweest. Als ze deze lijn ook op verplaatsing iets beter kunnen verder trekken zien we hen waarschijnlijk terug in Herentals.

Nieuwkomers Kwik (terug van 1 jaar promoleague) en Meeuwen lieten al zien dat ze heel wat potentieel hebben. We denken niet dat een van beiden zomaar een retourticketje naar de promoleague zal aanvaarden. Kwik dat ongeslagen uit de promoleague kwam lijkt nu veel beter gewapend dan twee jaar terug. Ook Meeuwen is een team met heel veel jeugdig potentieel dat zich niet zo maar zonder slag of stoot zal gewonnen geven.

U ziet het. Het beloven spannende tijden te worden in het derde seizoen topkorfballeague. Redenen genoeg om op zaterdag of zondag naar een van de hallen te gaan voor een potje topkorfbal. Nadien kan u thuis nog eens nagenieten , eventuele betwiste fases nazien en horen naar de mening van de toppers via de uitzendingen van Korfbal TV. De spelers en officials zijn er klaar voor.  Supporters we rekenen op jullie.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 7/11/2011
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune