U bent hier: Skip Navigation Links

Panters kampioen

Scaldis – Boeckenberg  17-20

 

       Frank.jpg

De langverwachte finale tussen Boeckenberg en Scaldis. Beide teams beginnen met dezelfde spelers als vorige week. Geen verrassingen dus.  De inworp wordt gegeven door Vlaams minister van Sport de heer Muyters. De eerste minuten zijn duidelijk verkennend. Geen van beide ploegen creëert een echte doelkans. Het eerste doelpunt valt na vier minuten  via Sara Goossens. Boeckenberg krijgt nu een paar doelrijpe kansen na elkaar. De bal gaat er echter niet in. De Boeckenberg aanvallen duren iets langer en zo kan Jesse De Bremaeker de 0-2 scoren. Via een schitterende doorbraak zet Glenn Ruts de 1-2 op het bord, maar Johannis Schot zorgt er onmiddellijk voor dat de twee punten verschil op het bord blijven. We zijn tien minuten ver. Via Ken Baele wordt het 2-3. Een aantal doelrijpe ballen van Boeckenberg wippen uit de mand tot Jesse De Bremaeker de 2-4 scoort. De wedstrijd is nu echt op gang gekomen. Via Jarret De Vriendt komt Boeckenberg 2-5 voor. Strafworp omgezet door Johannis Schot  zet de Panters op het kwartier 2-6 voor. Scaldis neemt een time out. Na de time-out scoor took De Bremaeker op strafworp. Boeckenberg staat nu al 2-7 voor.  Scaldis  komt niet in zijn normale spel. Na twintig minuten scoort Bart Cleyman zijn eerste doelpunt voor 3-7. Maar Jarrrett De Vriendt zorgt onmiddellijk voor antwoord 3-8. Dadelijk gevolgd door de 3-9 via Johannis Schot. Met zijn nummer vier zorgt De Bremeaker voor 3-10 , Cleyman zorgt voor 4-10. De eerste van David Peeters zet de 5-10 op het bord. Zo gaan we de laatste vijf minuten in.Op vrijworp zorgt diezelfde Peeters voor 6-10. Het wordt 7-10 via strafworp van Bart Cleyman. Nu is het  Boeckenberg dat even het noorden kwijt is. Dat duurt echter niet lang. Langs beide zijden rollen de aanvallen over de vloer, zonder dat de bal evenwel  door de korf gaat. Op strafworp in de laatste minuut zorgt Jesse De Bremaeker voor de 7-11. DeViendt zorgt nog lak voor affluiten voor 7-12. De tegetreffer van Scaldis valt na de buzzer.

De tweede helft begint ook veelbelovend. Via Sofie Goossens en Britt Logisse staat het binnen de minuut 8-13. Met een buzzershot zorgt Jeffrey Campers voor de 8-14. En op strafworp David Peeters voor de 9-14. Hij zorgt ook snel  voor de 10-14. Maar ook Veronique Biot weet de mand hangen , 10-15  en we zijn pas vier minuten ver. 10-16 wordt het na een mooi schot van Jesse De Bremaeker. Het blijft een genietbaar spektakel voor de toeshcouwers . Boeckenberg mag nog eens juichen bij de 10-17 van Johannis Schot. Scaldis heeft nog twintig minuten om dit recht te zetten. De vrijworp van Davis Peeters komt echter terug uit de mand. Het spel blijft over en weer gaan. De beste kansen blijven langs Boeckenberg kant vallen. Jarrett De Vriendt scoort dan ook verdient de 10-18. Eerste wissel bij Scaldis  waar Johan Ollaerts Ken Baele vervangt. Cleyman zorgt voor de 11-18. Met deze stand gaan we de laatste vijftien minuten in.

Op strafworp scoort Bart Cleyman 12-18. Scaldis neemt nu zijn tweede time-out. Kan het nog ? Ben Verburgt komt Glenn Ruts vervangen en scoort de 13-18 op doorloper. Maar Johannis Schot speelt heel sterk en met een ver schot wordt het 13-19. Dit is het vijfde doelpunt van de Nederlander die zo graag de Belgische Topleague wou winnen. Baert Cleyman mist een strafworp maar scoort toch uit de rebound. Met 14-19 beginnen we aan de laatste tien minuten. Het wordt nog spannend  als hij  met zijn zevende ook de 15-19 scoort, en zeker als nu ook David Peeters voor de 16-19 tekent. Gaat Boeckenberg het nu nog weggeven ?  Er zijn nog vijf minuten te gaan. Tijd voor de eerste time-out voor Boeckenberg. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel, om deze laatste vier spannende minuten te beleven. Ook bij de spelers razen de zenuwen door de keel. Jarrett De Vriendt loopt nog tegen een gele kaart aan . Op minder dan twee minuten van het einde zorgt David Peeters voor de 17-19. Maar Jesse De Bremaeker zorgt voor de verlossende 17-20. Nog anderhalve minuut. De Lotto Arena  zindert van de spanning. Boeckenberg verdedigt heel sterk en kan het dan simpel uitspelen.  De Panters worden met een jaar onderbreking terug zaalkampioen en maken zich op voor een reisje naar Polen.

SPEL8612.JPG   SPEL8636.JPG   SPEL8693.JPG   SPEL8749.JPG

 

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 20/03/2011
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune