Meeuwen naar de topleague

Meeuwen – AKC  21-17

IMG_2650.JPG

De Lotto Arena is voor de vierde keer het strijdtoneel  van de apotheose van het zaalkorfbalseizoen. We beginnen er vandaag aan met de runner-up wedstrijd tussen Meeuwen en AKC.  En waar vorig weekend de AKC kern kwam supporteren voor hun jeugdspelers is het nu net omgekeerd . De supportersblokken van beide teams zitten dan ook stampvol met jeugdige supporters.

Meeuwen neemt de beste start en binnen de vier minuten staat er een 4-1 op het bord. AKC moet al direct een time-out nemen. De volgende minuten is de score nauwelijks bij te houden . Op amper twee minuten staat het 6-4. Meeuwen lijkt echter niet onder de indruk en ze scoren de 7-4. Dat is de stand na 10 minuten.

De volgende vijf minuten valt het wat stil wat scoren betreft . Beide ploegen krijgen knappe kansen maar het afwerken zit niet mee. Op het kwartier scoort AKC twee maal op rij en komt zo tot 7-6 terug. Nu is het Meeuwen dat even van slag lijkt , maar dan valt toch de 8-6. Via de eerste strafworp van de wedstrijd komt Meeuwen  9-6 voor bij aanvang van de laatste tien minuten van de eerste helft. Meeuwen loopt ook veel gretiger te korfballen. Ze blijven dan ook het voordeel houden. We gaan de laatste vijf minuten in met 11-7. Ondanks de 11-8 via Jari Hardies lijken er bij AKC al een paar kopjes te gaan hangen. In de laatste minuut lukt Hardies echter ook nog de 11-9. Dus er wacht ons nog een spannende tweede helft.

Na de rust begint Meeuwen net zo als bij de start. Eerste aanval eerste doelpunt. Ook de volgende minuut rijgt Meeuwen de kansen aan elkaar, alleen valt de bal niet door de mand. AKC krijgt die eerste minuten geen behoorlijke aanval opgezet. En dan valt de 13-9 uiteindelijk toch. Ook een wissel bij AKC brengt niet direct soelaas. Het wordt zelfs 14-9 voor de eerste vijf minuten om zijn.  Op strafworp  komt AKC terug tot 14-10, maar Meeuwen antwoordt binnen de seconden met de 15-10. We krijgen weer ons dol minuutje want ook AKC repliceert en zo wordt het 15-11. Meeuwen is echter nog niet aangeslagen. Na tien minuten is het 17-11. Het wordt zelfs 18-11. AKC is nu wel helemaal  van slag. Ze hebben nog een kwartier om 7 doelpunten achterstand in te halen.

Het begint nu al op een afstraffing te lijken. Meeuwen komt 19-11 voor. De laatste tien minuten gaan in  met een korte heropleving van AKC , ze komen op 19-13. Tijd voor een time-out voor Meeuwen. AKC vecht met de moed der wanhoop maar verder dan een gemiste strafworp komen ze voorlopig niet. We gaan de laatste vijf minuten in met de 20-13 via Yannick Wauters. Via Jens Van Hoof komt er even weer wat hoop bij AKC zeker als direct daarna ook de 20-15 valt. AKC zet alles op alles maar Meeuwen speelt het zeer clever. Anderhalve minuut voor het einde  valt de 20-16. Maar in de laatste minuut scoort Meeuwen 21-16. AKC speelt volgend seizoen in de promoleague. Meeuwen gaat naar de topleague. De 21-17 in de slotseconden is slechts een  pleister.

NKRU7442.JPG   NKRU7462.JPG   SPEL8080.JPG   SPEL8092.JPG
Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 21/03/2011