U bent hier: Skip Navigation Links

Voorwaarts bij de scholieren na verlengingen

Scholieren : Voorwaarts – Putse  12-10 (na verlengingen)

Goed en snel korfbal tijdens de scholierenfinale. Voorwaarts start uitstekend en leidt na vijf minuten met 2-0. Putse neemt al een eerste time-out. Na de time-out mist Putse een strafworp. Een mooie doorloper brengt Voorwaarts 3-0 voor. De Voorwaarts aanvallen zijn ook veel snediger dan die van Putse. Beide ploegen laten wel heel goed korfbal zien. Putse kan lang aanvallen maar er komen geen echte kansen uit. Er komt dan toch een doelpunt uit de lucht gevallen, na een mooie individuele actie. Zo wordt het 3-1. De laatste  vijf minuten wordt er opeens meer gescoord. De stand wordt 4-3. Vlak voor affluiten doet Voorwaarts er daar nog eentje bij. We gaan rusten met 5-3

Putse vecht terug. Vlak na rust komen ze op 5-4. De wedstrijd barst nu echt los. Er wordt volop gescoord en Putse kan gelijkmaken. 6-6 en we hebben nog een kwartier voor de boeg. Nu is Voorwaarts even van slag , een time-out moet rust brengen. De volgende minuten is er knap spel langs beide kanten, doelpunten blijven echter uit. Deze jongeren geven zich volledig. Een schitterende actie van Voorwaarts wordt afgerond door Sainah Waardenburg, maar Putse maakt dadelijk gelijk op strafworp. Via een mooi afstandsschot van Anne-Lies Casier neemt Putse de leiding over. Het is 7-8, en Voorwaarts neemt zijn tweede time-out. Op strafworp komen ze weer gelijk. Nog vijf minuten te spelen. Spanning is te snijden, nog meer bij de coaches dan bij de spelers. Ook het publiek laat zich niet onbetuigd. We zijn in de laatste minuut. Komen er weer verlengingen ? Inderdaad, en dat al voor de tweede maal voor Voorwaarts.

Voorwaarts scoort in de eerste seconden. Ze nemen de leiding terug over. Via vrijworp komen ze zelfs op 10-8. Nu is het aan Putse om te reageren. Maar het is Voorwaarts dat er nog eentje bij doet en een paar seconden later nog een volgende. Op vijf minuten is het nu 12-8. Kan Putse nog iets doen in de tweede verlenging? Het wordt 12-9 op strafworp. En even later 12-10. Nog twee minuten te gaan. Voorwaarts probeert het nu uit te spelen. Putse kan de bal te laat onderscheppen en Voorwaarts wordt kampioen bij de scholieren.

NKRU6060.JPG   NKRU6273.JPG   SPEL6724.JPG   SPEL6740.JPG

fotos actiefotografie

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 20/03/2011
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune