Vos blijft in Hoofdklasse 2 na golden goal

Runner up Hoofdklasse 2 : Mercurius – Vos Reinaert 11-12 (na verlenging en golden goal)

Ook in de tweede wedstrijd van de dag is de aanvangsfase vrij evenwichtig. Geen van beide ploegen neemt het overwicht. Na een kwartier spelen is het 2-2. Ook in het tweede deel weinig afscheiding. Vlak voor rust kan Vos echter een twee puntenkloof slaan. Zo gaan we rusten met 4-6.

Na de rust is het opnieuw Vos dat het eerst scoort. Mercurius komt op schot terug tot 5-7.  Verder wordt het terug spannend. Mercurius komt terug gelijk , de ploegen geven elkaar geen duimbreed meer toe. Met 10-10 gaan we de laatste drie minuten in. Een afstandsschot van Liesbeth Nierinckx brengt Vos 10-11 voor. Maar op strafworp komt Mercurius 11-11 gelijk. We stevenen dus op verlengingen af. Die komen er ook. De eerste verlenging is een maat voor niks. Geen van beide ploegen komt nog tot scoren. Ook in de tweede verlenging komt er niet direct afscheiding. Beide ploegen zijn zichtbaar moegestreden. Geen doelpunten dus. We gaan verder met een golden goal. Wie zal het hier halen. Spanning troef. Mercurius mist een mooie kans. Ook aan de kant van Vos Reinaert valt de bal er niet in. Dries De Waele kan de wedstrijd op strafworp beslissen  Vos Reinaert blijft dus in Hoofdklasse 2.

NKRU5606.JPG   SPEL5993.JPG   NKRU5652.JPG   SPEL6009.JPG

fotos : actiefotografie