Scaldis ook naar finale

Scaldis – Borgerhout/GW  18-15

Scaldis heeft de finale gehaald, maar het heeft tot de laatste minuten moeten knokken tegen een verdienstelijk Borgerhout/GW.

De eerste aanval van Scaldis levert meteen de openingstreffer op. 1-0 via Glenn Ruts. Maar Sven Vervloet zorgt dadelijk voor de gelijkmaker. Via Ann Vorsselmans komen de Zebra’s zelfs 1-2 voor.  Nu is het Bart Cleyman die de ploegen weer gelijk brengt. Op strafworp brengt speler van de league David Peeters Scaldis 3-2 voor. Glen Ruts zet een twee punten kloof op het bord (4-2). Op de tiende minuut scoort Britt Logisse de 5-2 voor Scaldis. Beide ploegen zorgen voor een paar lange aanvallen zonder evenwel te kunnen scoren. Tot Bart Cleyman de korf nog eens weet te vinden en zo voor 6-2 zorgt. Borgerhout/GW neemt zijn eerste time-out. Op vrijworp scoort Björn Van Acker de 6-3. De eerste helft is halfweg. De verdedigers nemen even de bovenhand, elk team loopt een keer tegen de schotklok. Evie Lauwers brengt Borgerhout/GW terug tot 6-4 bij het ingaan van de laatste tien minuten. Van op de stip komt Scaldis via Bart Cleyman op 7-4. Kristof Loos mag nadien ook aanleggen maar hij mist zijn strafworp. Met de 7-5 van Dimitri Van Leuven hebben we nog vijf minuten zuivere speeltijd te goed. Eindelijk kan David Peeters eens goed aanleggen en zo wordt het 8-5. Op vrijworp scoort Sven Vervloet de 8-6. De 9-6 komt er via Patty Peeters. Kristof Loos laat ons gaan rusten bij 9-7.

Eerste wapenfeit na de pauze is voor David Peeters. Met een mooi afstandsschot zorgt hij voor de 10-7. Terug David Peeters vanop de stip. Scaldis staat weer vier doelpunten voor. Dimitri Van Leuven antwoordt onmiddellijk met de 11-8. Maar op vrijworp zorgt Bart Cleyman even vlug voor de 12-8. Wissel bij Borgerhout/GW waar Tim Smet Björn Van Acker komt vervangen. Deze mag op strafworp de 12-9 scoren. 12-10 wordt het door Nienke Daelman. Patty Peeters zet de driepuntenkloof opnieuw op het bord (13-10). Joni Verheyleweghen vervangt Kristof Loos bij de Zebra’s. Met 13-10 gaan we het laatste kwartier in. Bart Cleyman tekent de 14-10 aan. Scaldis lijkt nu toch op weg naar een finaleplaats. Zeker na de vijfde van David Peeters. Evie Lauwers brengt nog even hoop voor Borgerhout/GW (15-11). Niels Van Den Houdt komt er in voor Dimitri Van Leuven. Maar de Zebra’s zoeken vergeefs naar een kansje . Scaldis staat dan ook heel sterk te verdedigen. De wedstrijd is wat aan het doodbloeden. Na een time-out voor Borgerhout/GW mag Bart Cleyman vanop de stip voor 16-11 zorgen. Johan Olaerts mag de laatste minuten volmaken in plaats van Ken Baele. Elke Daelman en Sven Vervloet brengen de Zebra’s opnieuw korter 16-13. Zit er toch nog een verrassing in gedurende de laatste vijf minuten? Time-out voor Scaldis waar Ben Verburgt Glenn Ruts vervangt/ Tim Smet brengt de spanning helemaal terug 16-14 op vrijworp.  Drie minuten voor tijd wordt het 16-15 door Joni Verheyleweghen. Johan Olaerts brengt Scaldis er terug 2 voor (17-15). Zo worden de laatste minuten nog spannend, tot David Peeters op 30 seconden voor affluiten de wedstrijd beslist . 18-15. Scaldis – Boeckenberg wordt terug de finale in Lotto Arena.

NKRU5208.JPG   SPEL5656.JPG   NKRU5253.JPG   SPEL5667.JPG

Fotos : actiefotografie