U bent hier: Skip Navigation Links

Belgium 's got talent.

Junioren : Catba – Borgerhout/GW 15-12

Topkorfbal tijdens deze eerste junioren kruisfinale. Dat kan ook niet anders als je ziet wat voor een talent hier op het veld staat. Voor de goed gevulde tribunes laten deze jongeren dan ook  zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens het eerste kwartier houden de ploegen elkaar in evenwicht. Dan neemt de een voorsprong dan weer de andere. Na een kwartier staat het 5-4 voor Catba.

In de laatste tien minuten neemt Catba de bovenhand en lopen ze tot 8-5 uit. Borgerhout/GW vecht echter terug. Met nog twee minuten te gaan zijn ze tot 9-8 genaderd.

Wegens een schotklok probleem begint de tweede helft met enige vertraging. Het eerste wapenfeit na de pauze is voor Catba dat de 10-8 scoort, waarop Borgerhout/GW dadelijk antwoordt met de 10-9. Maar ook Catba laat zich niet doen en zo valt de 11-9 , met in de volgende aanval de 12-9. Wederom een flitsend begin van beide teams. Dan komt er terug wat evenwicht in de wedstrijd, maar Catba behoudt zijn voorsprong. Een kwartier voor tijd is het 13-10. Borgerhout/GW mist een strafworp die hen op 13-11 had kunnen brengen. Even later is het dan toch raak vanop de stip. Zo gaan we de laatste tien minuten in met 13-11. Er wordt gestreden voor elke bal. Vanop de stip komt Catba er terug drie voor. Zes minuten voor tijd nemen de Zebra’s een time-out. Nog steeds spelen de twee ploegen op zeer hoog niveau. Met nog anderhalve minuut te spelen komt Borgerhout/GW op 14=12. Maar in de laatste halve minuut neemt Catba alle twijfels weg en met een 15-12 overwinning zijn ze de eerste finalist bij de junioren.

NKRU4434.JPG   SPEL4792.JPG   NKRU4516.JPG   SPEL4796.JPG

Fotos : actiefotografie

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 20/03/2011
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune