Voorwaarts naar scholieren finale na thriller

Scholieren : Voorwaarts – Riviera 13-8

Scholieren zjin al wat meer gewoon, maar ook hier zijn de zenuwen hoog gespannen. Dat resulteert in een lange studieronde waar wel wat kansen vallen maar toch weinig gescoord wordt. Na tien minuten is het Voorwaarts dat de ban breekt en op korte tijd 2-0 uitloopt. Riviera laat echter niet begaan. Ze knokken zich terug in de wedstrijd en vlak voor rust komen ze zelfs 2-3 voor. Voorwaarts doet nog verwoede pogingen om gelijk te maken en op slag van rust slagen ze daar ook in. Via een strafworp gaan we rusten met 3-3.

Ook na de pauze twee ploegen die er volop voor gaan. Na vijf minuten gaat Voorwaarts terug aan kop na een mooi uitgespeelde aanval. Op de tribunes wordt enorm meegeleefd met deze wedstrijd. Op het terrein volgen snelle aanvallen elkaar op, maar er wordt te weinig gescoord. Op strafworp komt Riviera terug gelijk (4-4). De paarswitten nemen zelfs terug de leiding na alweer een mooie aanvalsbeweging. De tweede helft is halfweg. Riviera scoort de 4-6 met een mooie worp vanop de achterlijn. De wedstrijd breekt nu echt goed los. Voorwaarts lukt de aansluitingstreffer. Er moeten nog 11 minuten gespeeld worden. Op strafworp wordt de stand weer gelijk (6-6). Zo gaan we de laatste tien minuten in. Riviera neemt terug de leiding met een doorloper. Voorwaarts stelt echter de volgende aanval alweer gelijk. Met een 7-7 stand beginnen we aan de laatste vijf minuten. Zijn we op weg naar de eerste verlengingen van het weekend ? De spanning is te snijden. Toch blijven deze jonge spelers het beste van zichzelf geven. De laatste minuten doet Voorwaarts er alles aan om alsnog de zege binnen te halen. Verlengingen zijn niet te vermijden.

In de tweede minuut van de eerste verlenging komt Voorwaarts 8-7 voor. Even later wordt het 9-7. Als dan ook nog de 10-7 volgt, mooie vrijworp van Lars Kerstens, lijkt de veer bij Riviera gebroken te zijn. De laatste vijf minuten zijn dan ook wat overbodig. Zeker als Voorwaarts ook nog de 11-7 lukt. Het wordt uiteindelijk nog een te zwaar verdict voor een verdienstelijk Riviera. Al kunnen ze in de laatste minuut nog eens tegenscoren. Voorwaarts plaatst zich met een 13-8 zege als eerste voor de scholierenfinale.

NKRU3984.JPG   SPEL4402.JPG   NKRU3954.JPG   SPEL4355.JPG

fotos : actiefotografie