Bloed zweet tranen en zenuwen

Sikopi - Voorwaarts 18-23

Sikopi gaat het best van start en neemt een 2-0 voorsprong waarna Voorwaarts aansluit.  Zo gaan we naar 5-4, het eerste kantelmoment in de wedstrijd.  Sikopi mist een strafworp(de zoveelste in deze competitie) en ipv 6-4 wordt het plots 5-7 en moet SIKOPI in de achtervolging. Net voor rust milderen ze tot 6-7 een stand waarbij de wedstrijd alle kanten uitkan.  Maar dan is het al duidelijk dat verschillende spelers hun niveau niet halen.  Zenuwen ? Gewoonlijk is de pauze het moment bij uitstek om de groep bij te sturen. Na rust slaagt SIKOPI er drie maal in om de achterstand weg te werken (9-9 / 10-10 en 11-11) En telkens heb je de indruk dat ze dan over de bus gaan lopen. Maar schijn bedriegt.  Het is chauffeur Wim die de rest van de bus op sleeptouw neemt en er voor zorgt dat het gat met SIKOPI groter en groter wordt. 12-17 met nog 10 minuten te gaan.  En diegene die de heenwedstrijd gezien hebben die panikeren nog niet want toen werd zo’n situatie nog rechtgezet met 8 doelpunten op rij.  Maar deze avond is duidelijk groen getint.  De Left Bank Rabbits leggen hun oren wel plat, maar echt gaan hebben ze niet gedaan.  Voorwaarts blijft antwoorden op de doelpunten van SIKOPI en op het einde van de wedstrijd blijft het verschil 5 doelpunten 18-23 en Herentals ligt nu in handen van AKC.  De strijd om het vierde X-ticket zal maar eerst op het einde van deze competitie bekend zijn.  Bij het einde van de wedstrijd Riviera-AKC.  Uiteraard waren de Linkeroever boys and girls gisteravond zeer bezorgd, want het verleden heeft hen al meermaals geleerd dat de rivierenhofploegen elkaar geen duimbreed in de weg leggen.  Hopelijk wordt dit negatief verleden voor eens voor altijd uitgewist nu zondag.

Geschreven door: Rudi Schram - Gepubliceerd op: 6/03/2011