Hoogspanning in Herentals

Ook in de promoleague dient nog 1 grote knoop doorgehakt. Wie mag in de Lotto Arena tegen AKC spelen voor een plaats in de Topleague. Geen combines mogelijk hier, de twee overblijvende kandidaten Vobako en Meeuwen nemen het in een rechtstreeks duel tegen elkaar op.  De Bloso hall in Herentals kan een week voor het top-weekend al eens de sfeer opsnuiven. Meeuwen begint met een minieme voorsprong aan deze wedstrijd. Het heeft een punt meer en kan dus de kat uit de boom kijken. In voetbal zou dat een enorm voordeel zijn. In korfbal en sinds het invoeren van de schotklok is dat echter anders. Op luttele seconden kan een wedstrijd kantelen en kan je van de hemel in de hel, of omgekeerd, belanden. Denk maar eens aan die fameuze Voorwaarts – Riviera van vorig seizoen.  Ook vorige week kreeg Meeuwen dat nochtans met 5 doelpunten voorsprong de laatste minuten inging vlak voor affluiten nog de gelijkmaker binnen tegen Ganda en net dat verloren punt maakt een wereld van verschil. Voor de liefhebbers van spanning en sensatie is Herentals the place to be zondagnamiddag. Aan topref Vincent Van der Beken om dit alles in goede banen te leiden.

Hebben de andere wedstrijden dan geen belang meer? Van Ganda – Floriant is dat zeker. Floriant degradeert, Ganda kan eventueel nog derde worden. Enkel voor de supporters zal er nog wat derby sfeer zijn. Met Floriant verliezen we een Oost-Vlaamse club in de promoleague, maar we krijgen er Temse voor in de plaats, dat we bij deze welkom heten in de korfballeague.

In de andere twee wedstrijden kan er nog iets gebeuren. Kwik wil zonder puntenverlies kampioen worden en daar zou Verde wel eens de dupe kunnen van worden. Door het verlies vorige week tegen ASKC hebben ze nog maar 1 punt voorsprong op deze laatsten. Kan ASKC stunten en nog 1 punt pakken op Putse dan zouden ze (eventueel via het doelsaldo dat nu nog licht in het voordeel van Verde is) over die andere fusieploeg kunnen wippen naar de zesde plaats en zo de knock-out wedstrijd tegen Catba ontlopen. En dat zal ook geen eenvoudige klus worden.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 3/03/2011