De ontknoping

Met de laatste speeldag op het programma moeten er nog 2 vragen beantwoord worden. Wie wordt de laatste kruisfinalist en wie zal tegen wie spelen in Herentals.

Voor vraag 1 zijn er nog twee kandidaten : Sikopi en Riviera. Van beiden heeft Sikopi momenteel de beste papieren.  Het begint deze speeldag met 2 punten voorsprong en mag thuis aantreden tegen Voorwaarts. De Elsdonkers zijn de laatste weken uit het diepe dal waarin ze verzeild waren gesukkeld en spelen nu met veel meer vertrouwen dan een tijd geleden. Zij hebben niks meer te winnen of te verliezen. Dit kan een extra voordeel zijn. Zijn de Pioniers bij machte hun zenuwen in bedwang te houden en een knalprestatie zoals vorige week tegen Borgerhout/GW neer te zetten?  Of houden ze aan deze speeldag een déjà-vue kater over net als vorig seizoen?  De kaarten liggen net iets beter dan toen.

Riviera heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Al zullen ze zondag voor aanvang van hun wedstrijd bij AKC perfect weten wat hen te doen staat. Zal de wedstrijd nog enig belang hebben, en zo ja met welk verschil moet er gewonnen worden. In dit laatste geval is het ook een mes dat aan twee kanten snijdt. Je bent van alles op de hoogte, maar je moet het ook nog kunnen realiseren. Ook hier kan het dus een zenuwachtige bedoening worden. In het andere geval wordt het gewoon een prestige match waarin vooral AKC nog eens kan vertrouwen scheppen voor het duel in Lotto Arena.

De andere twee wedstrijden zijn nog enkel voor het prestige en voor het bepalen van de juiste plaats in de rangschikking. Dat Boeckenberg en Scaldis elkaar ontlopen in Herentals ligt al vast, maar wie krijgen ze als tegenstander?

Het zou wel eens kunnen dat Boeckenberg-Borgerhout/GW een generale repetitie wordt voor de veel belangrijkere match van de week nadien. En hadden de Panters ook niet nog een eitje te pellen met de Zebra’s. Op de laatste speeldag van de heenronde speelde Boeckenberg een van zijn (om niet te zeggen de) slechtste wedstrijden van dit seizoen en verloren dus met 14-12. Tijd voor revanche en zeker tijd om de neuzen gelijk te krijgen richting   Herentals en Lotto Arena. Voor de Zebra’s is het zeker al een reuze seizoen geweest en is de wedstrijd dit weekend van veel minder belang dan die van volgende week.

In Scaldis – Minerva kan Minerva nog eens pogen om niet zonder punten te degraderen. Of dit ook realistisch is ? Na de miskleun tegen Voorwaarts heeft Scaldis zich goed herpakt tegen Riviera. Ook voor hen wordt het een goede oefengalop naar de twee volgende o zo belangrijke weken. Al het andere telt nu niet meer.

20 maart , Lotto Arena 16u00. Dan op de vloer staan is het enige wat nog telt.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 3/03/2011