Duel voor Herentals

Borgerhout/GW  - Sikopi 23-28

Borgerhout/GW startte verschroeiend via Bjorn van Acker naar 2-0, die nog veel meer van zich liet horen in de wedstrijd.

Sikopi antwoorde op dezelfde manier. V anaf dat ogenblik, was elke bal die omhoog ging raak, vooral van de Sikopizusjes Jorissen en speciaal Philippa. BGW had daar heel werk mee, maar klampte toch nog goed aan.N a 9 minuten wist Evie Lauwers (BGW) de stand op 4-6 te brengen. Maar dan viel de machine bij BGW even stil en scoorde Sikopi 5 maar op rij, waarvan 3 voor de zusjes Jorissen.

BGW keek tegen een achterstand aan van 4-11 in de 15de minuut.

Inderdaad het ging hard qua scoren en Sikopi kon deze voorsprong nog verder uitbreiden naar 7-17 in de 24ste minuut. Tijdens de laatste 5 minuten vd 1ste helft werd er enorm veel gescoord, maar ditmaal van Bgw - ook zij konden er 5 op een rij maken wat resulteerde in een ruststand van 12-17.

Na de rust begon BGW de kloof te dichten en kwam tot op 16-18 in de 36ste minuut, doch Sikopi  kwam terug opzetten en in de 38ste was de 5 punten kloof terug een feit 16-21.

Het was duidelijk dat BGW diep moest gaan om dit opnieuw weg te werken, en gedeeltelijk lukte het naar 20-23 en 23-26 in de 57ste minuut, maar in de laatste 3 minuten wist Sikopi nog 2 maal te scoren en nam alle hoop op gelijk spelen voor BGW weg.

Eindstand 23-28, een zeer goede wedstrijd van beide teams - 51 doelpunten op 60 minuten speeltijd!

Topscoorders :

BGW: Bjorn Van Acker = 12  stuks

Sikopi: Moons Johan = 6  stuks

Ondanks de nederlaag gaan de Zebra's toch naar Herentals, wegens het verlies van Riviera. De Pioniers hebben volgend weekend nog 1 puntje nodig thuis tegen Voorwaarts.

Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 5/03/2011