Nog met 4 voor twee plaatsen

Nog 2 speeldagen te gaan en nog 1 vraag blijft open in de Topleague. Wie haalt de plaatsen 3 en 4 en dus de kruisfinales. Theoretisch komen nog 4 ploegen in aanmerking : Borgerhout/GW , Riviera , Sikopi en Voorwaarts.

De Zebra’s hebben in deze de beste papieren. Met drie punten voorsprong op de rest hebben ze hun lot volledig in eigen handen.  Eén puntje nu zondag tegen Sikopi is voldoende.  Met de verplaatsing naar Boeckenberg in de laatste wedstrijd voor de boeg is het best dus dat het nu gebeurt.  De Zebra’s hebben een knal seizoen achter de rug en zullen hun plaats in de kruisfinales  zeker niet gestolen hebben. Zondag kunnen ze voor hun eigen supporters de kers op de taart zetten. Sikopi zal zich echter niet zo maar gewonnen geven. Ook de Pioniers willen nog naar Herentals en kunnen de punten dus goed gebruiken. Spanning troef dus.

Riviera verwezenlijkte vorig seizoen nog een klein mirakel door zich op de laatste speeldag ten koste van Sikopi te plaatsen voor de kruisfinales. Dit seizoen lijkt het een beetje omgekeerd te worden. Een gans seizoen po die goede plaatsen staan en dan in extremis nog alles weggeven. Zaterdagavond kunnen ze al een grote stap zetten indien er gewonnen kan worden van Scaldis. Deze laatsten verloren vorig weekend verrassend voor Voorwaarts. Was het gewoon een complete off-day , een knikje in het vormpeil , of had men Voorwaarts onderschat ? Goed voor het vertrouwen was het zeker niet. Vooral de meestal vlot scorende heren lieten het compleet afweten. Kunnen Mitch Lenaerts en de zijnen hiervan ook profiteren en zo de weg naar Herentals forceren? Zaterdagavond in Kwik indoor zullen we het weten.

De nieuwe leider Boeckenberg mag zaterdagavond naar Kontich om Voorwaarts partij te geven. De Elsdonkers zijn nu verlost van de stress van de zevende plaats en spelen nu veel meer ontspannen. Zal dit volstaan om op Boeckenberg te winnen ? De Panters zijn in volle opbouw naar de finales en draaien op volle toeren. Voorwaarts heeft nog een kleine kans op kruisfinales, maar dat zal hun hoofddoel niet meer zijn. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een spannende, doelpuntrijke wedstrijd.

Ten slotte is er nog Minerva - AKC op zondagnamiddag. Een wedstrijd zonder inzet. Voor Minerva nog een laatste kans om hun Topleague seizoen niet puntenloos af te sluiten. Maar AKC zal zeker al willen beginnen oefenen voor het runner-up duel in de Lotto Arena. Dat wordt voor rood-wit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Een ruime zege tegen Minerva kan een eerste stap zijn in het terug scheppen van vertrouwen.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 23/02/2011