Panters nemen de leiding

Boeckenberg - Riviera 22-12

Voor aanvang van de wedstrijd hadden we nog het gevoel dat Riviera voor de verrassing van de speeldag zou kunnen zorgen.  Halfweg waren we al een andere mening toegedaan.  De wedstrijd komt heel traag op gang.  Riviera mist de mogelijkheid om uit te lopen, als hun aanvoerder een stip naast zet.  Na 8 minuten komt eindelijk de eerste score op het bord. We moeten nog vijf minuten extra wachten voor het 1-1 is. Na deze zeer lange studieronde wordt er vlotter gescoord, langs één kant toch. BKC is heer en meester.  Ri4a weet niet hoe het met de powerplay van Boeckenberg moet omgaan.  Vanaf dan start hun zoektocht die heel de wedstrijd zal duren.  De Panters beginnen aanvallend meer en meer te renderen en hebben bij rust al een comfortabel voorsprong van 10-4.  Soms brengt thee en een praatje van de coach soelaas in dergelijke omstandigheden, maar telkens als Riviera scoort, komt er een driedubbel salvo van BKC. met nog 8 minuten te gaan en bij en 18-6 stand wordt de druk langzaam minder en kan de korfballer van het jaar nog 5 X scoren waardoor de einduitslag 22-12 wordt.  Boeckenberg is klaar voor de kruisfinale.  Bij Riviera begint men stilaan te denken aan het seizoen van vorig jaar.  Toen was het Ri4a die in extremis over SIKOPI ging in de laatste rechte lijn, na een heel zaalseizoen zicht op kruisfinale te hebben.  Sikopi en ook Voorwaarts staan klaar om die 4de plek nog voor de neus van Ri4a weg te graaien.  Als ze volgende week tegen Scaldis niet kunnen stunten is het misschien al zo ver. We krijgen nog twee spannende wedstrijddagen voorgeschoteld.  Met 4 ploegen die strijden voor plaatsen 3 en 4.

Geschreven door: Rudi Schram - Gepubliceerd op: 21/02/2011