Eindsprint wordt ingezet

Met nog drie speeldagen te gaan begint de Topkorfballeague 2010-2011 langzaam zijn geheimen prijs te geven. Dat Scaldis en Boeckenberg in pole-position naar Herentals trekken ligt al sinds vorig weekend vast. En dat Minerva volgend seizoen terug Promo-league speelt  weten we ook al een tijdje. Deze laatste drie weken zal de strijd zich dan ook toespitsen op de plaatsen 3 tot en met 7. Of wie gaat er mee naar Herentals en wie wordt veroordeeld tot de Lotto Arena. De wedstrijden van volgend weekend kunnen we dus ook vooral uit dat standpunt bekijken.

Bij Borgerhout/GW – Minerva  zijn het vooral de Zebra’s die een goede zaak kunnen doen. Mits winst nestelen ze zich nog wat comfortabeler op plaats 3 , en wie zal hen er dan nog van af houden. De ploeg zit momenteel in een winning mood en zien alles wat er dit seizoen gebeurt als pure winst. Dat ze echt zonder stress spelen zie je ook aan de voorbije wedstrijden waar ze zich na achterstand toch nog altijd naar winst wisten te knokken. Als dit ook zondag kan is Herentals heel dichtbij en dat zal beslist veel plezieriger zijn dat die testwedstrijd vorig seizoen.

Leider Scaldis ontvangt Voorwaarts. De Elsdonkers kunnen iets vrijer ademen na de zege tegen AKC vorig weekend, maar helemaal veilig zijn ze nog niet. Op papier hebben ze nog een moeilijker programma dan datzelfde AKC , maar anderzijds kunnen ze theoretisch nog de kruisfinales halen. Scaldis zal het allemaal wel bekijken. De oranjehemden kunnen zonder  complexen aan de wedstrijd beginnen. Her Europacup dipje lijkt al weer over en alle neuzen staan al naar één doel gericht : de zaaltitel met een jaartje verlengen. Met een David Peeters in bloedvorm zal het voor Voorwaats kwaad kersen eten zijn.

De titel terugpakken, dat is iets waar Boeckenberg dan weer van droomt. De kruisfinale is al een zekerheid, de plaats in de rangschikking en de tegenstander zijn dat nog niet. Riviera, dat zondag partij wordt gegeven, is een van die mogelijke tegenstanders. Maar die zijn er nog niet. Door het verlies vorige zondag tegen Borgerhout/GW zakten ze een plaats terug in de rangschikking. De ploeg die vorig seizoen in extremis de kruisfinale haalde zou dit jaar wel een sop dezelfde manier uit de boot kunnen vallen. Redenen genoeg voor Mitch Lenaerts & co om er zondag nog eens stevig tegenaan te gaan.

Tenslotte is er nog AKC – Sikopi. Voor rood-wit een kans om zich terug dichter bij Voorwaarts te hijsen. Met dan nog een wedstrijd tegen Minerva voor de boeg is de kans dan weer wat groter dat het spook van de Lotto Arena vermeden wordt. Maar de Pioniers willen wel naar Herentals en daarvoor moeten ze ook winnen om nog voorbij Riviera te geraken.  Dit zou wel eens een van de sleutelwedstrijden kunnen worden.

Zondagavond zijn we alvast weer een stap dichter bij de ontknoping.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 17/02/2011