Hoogspanning in Kontich

Voorwaarts - AKC 20-19

Een wedstrijd die beide teams willen winnen om de zevende plaats te vermijden.  Een 40 minuten voor de wedstrijd krijgen we het bericht dat de scheids van dienst in panne staat met zijn auto en mogelijk maar net op tijd zou aankomen.  Na overleg met de voorzitsters CSC wordt gevraagd aan Anita Van Buynder om zich stand-by te houden.  Met de coaches van beide teams wordt ook overleg gepleegd en iedereen is akkoord dat Anita de wedstrijd zou leiden, als Luc niet op tijd zou zijn.

Dus begint de wedstrijd met een klein beetje vertraging onder leiding van Anita Van Buynder, met assistent scheidsrechter Inge Bekaert.

Na een kleine aftastronde scoort VW als eerste, maar AKC neemt dadelijk de leiding over.  VW mist dan twee stippen op rij, maar trekt toch gelijk.  Om en om wordt er gescoord, met beide teams beurtelings aan de leiding. En zo gaan we rusten met een 8-8 stand. Voorwaarts heeft blijkbaar meer deugd gehad aan de thee en neemt een driepuntenkloof.  AKC doet er alles aan om de bakens te verzetten, maar krijgt het gaatje nooit helemaal dicht.  Het gaat terug naar twee, dan weer vier.  Maar we gaan de laatste 14 minuten in met 2 doelpunten verschil en alles is dus voor beide teams nog mogelijk. Sam Bedeer, die de gekwetste Jens Van Hoof was komen vervangen, wordt op zijn beurt terug vervangen.  Hierdoor krijgt het van van Nick Mertens wel de kans om beter tegen te prikken en het is Nick die AKC tot op het kleinste verschil brengt met nog twee minuten te gaan.  Beide ploegen gaan nog voluit voor de volle winst en beide scoren nog éénmaal, waardoor de twee punten in Kontich blijven. 20-19.

Wat er zich nadien nog op de speelvloer afspeelde, niet door de spelers, maar wel door beleidsmensen die uit de tribune verhaal kwamen halen aan de wedstrijdtafel, hoort niet thuis in een korfbalwedstrijd, maar wel in een slechte realitysoap.  Sport is emotie, maar mag niet ontaarden in ordinaire scheldpartijen.

Geschreven door: Rudi Schram - Gepubliceerd op: 13/02/2011