Nog 4 te gaan

Met nog 4 speeldagen te gaan beginnen de supporters zich al op te warmen voor Herentals. Dat Scaldis en Boeckenberg van de partij zullen zijn is nu al een (zij het niet mathematisch) zekerheid. Maar wie zullen de uitdagers worden ? Na een weekje interland ontspanning zijn de ploegen klaar voor de laatste rechte lijn. Binnen exact 1 maand staan we in de Bloso hall. Zaterdagavond kunnen we weer wat wijzer zijn, of wordt het net wat moeilijker.

Riviera – Borgerhout/GW is een van die sleutelwedstrijden. Lukken de Zebra’s er in hun stunt van de heenronde te herhalen , of zien zij Riviera nog iets verder weglopen? Aangezien Riviera nog Boeckenberg en Scaldis tegenkomt de volgende weken zal het team van Mitch Lenaerts best de punten pakken, of ze zouden wel eens het omgekeerde van vorig seizoen kunnen meemaken. Voor de Zebra’s is het seizoen nu al geslaagd te noemen en elke extra is meegenomen (zoals Sven Vervloet zal gedacht hebben toen hij afgelopen zaterdag mocht debuteren bij de Diamonds).

Sikopi – Scaldis is vooral voor de Pioniers belangrijk. Ook Linkeroever wil maar wat graag eens terug naar die kruisfinales. Aan de andere kant van het veld staan natuurlijk ook niet de minsten. Met niet minder dan 4 gouden korven nominaties zou het mij ten zeerste verwonderen dat er niet minstens een laureaat mee zal doen. Hopelijk zijn ze dus tegen zaterdagavond al wat uitgevierd.

De derde topper op zaterdag gaat tussen Voorwaarts en AKC. Die wedstrijd gaat om een plaats in de Lotto Arena. Zij het dat het de verliezer is die ze krijgt. Wie gaat het halen en verwerft zaterdag al wat meer zekerheid omtrent het behoud in de topleague? Alles zal afhangen van de forme van de dag. Beide teams wisselden de laatste weken zowel glansprestaties als barslechte wedstrijden af. Wie houdt zijn zenuwen het best in bedwang? Scheidsrechter Vingerhoedt zal bij de les moeten zijn voor deze wedstrijd die zeker op het scherp van de snee zal betwist worden.

Minerva is zo goed als zeker van degradatie naar de Promoleague. Dat betekent echter wel dat ze de rest van de wedstrijden complexloos kunnen aanvatten. Of dat iets kan opleveren tegen Boeckenberg is nog de vraag. De Panters ruiken de Lotto Arena al en laten de laatste weken zeer goed spel zien. Vooral de Nederlander Johannis Schot wil zeker in die sporttempel staan en drukt dus zijn stempel op het spel en de score. We zien het zondagnamiddag wel.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 10/02/2011