Top 4 Dag 2

Hard

Diamonds – Nederland 20-26

Be-Ne-1.jpg        Be-Ne-2.jpg  Dennis.jpg

Afscheid van Dennis Vermeiren. Dennis begon aan de wedstrijd en werd na de eerste fout gehuldigd en vervangen door Jeffrey Campers. Na een lange carrière als international besloot Dennis er een punt achter te zetten. Hij werd in Arena nog een laatste keer in de bloemetjes gezet. En dan kon de wedstrijd beginnen.Net zoals de laatste wedstrijden tussen beide teams werd het nu ook weer een hard duel waarbij het scheidsrechterlijk duo alle zielen diende bij te zetten. Strafworpen en vrijworpen in overvloed dus. Nederland kon vrij snel uitlopen, maar de Belgen knokten terug. Bij de rust was de 11-14 zelfs ietwat gevleid te noemen. Opmerkelijk feit. Tot nu toe hebben de dames er nog maar 1 gescoord . Dat doelpunt kwam op naam van onze Gwenny De Plecker .

Na de rust gaan de Nederlanders het iets slimmer spelen en als dan ook de dames gaan scoren staat er al snel een beslissende 12-19 op het bord. De Belgen zijn even aangeslagen maar proberen dan toch het evenwicht te herstellen. De kloof dichten zit er echter niet meer in. De eindstand wordt 20-26. Ook in de tweede helft weinig dames doelpunten.

België speelde met Bart Cleyman(10) , Mitch Lenaerts (6) , David Peeters (1) , Dennis Vermeiren( 0)/Jeffrey Campers(1) – Patty Peeters (0) , Gwenny De Plecker (2), Annelies Vandenberghe (0) , Sara Goossens(0)

Be-Ne-3.jpg

Top !!!

België – Nederland  U19 24-22

Bel-Ned-onder19-1.jpg            Bel-Ned-onder19-3.jpg

De eerste helft van deze U19 wedstrijd was van het beste dat we dit weekend al te zien kregen. Twee teams die er volledig voor gingen en elkaar van geen vin losten. 6-6 na een kwartier was dan ook een perfecte weergave. In het tweede kwart drukten de Belgen iets harder door en vooral De Vogelaere liet zijn tegenstander even alle hoeken van het terrein zien. De 14-12 ruststand was dan ook uitermate verdiend voor onze jonge Belgen.

Na de pauze gaan de Belgen even op hun ritme van de eerste helft door en lopen zo tot 17-12 uit. Tijd voor de Nederlanders om iets terug te doen en zo komen zo na 10 minuten terug tot 17-15. Dan volgen tien minuten met 2 teams die er tot het uiterste voor gaan. De eerste sporen van vermoeidheid laten zich merken door het minder zuiver afwerken en passing. Met nog tien minuten te gaan is de stand weer gelijk 20-20. Met een 21-21 stand gaan we de laatste 5 spannende minuten in. De ganse zaal gaat nog eens achter het team staan dat een beslissende 2 punten kloof kan slaan. De jonge Belgen winnen met 24-22. De Hel van Deurne is terug.

Overbodig .

Tempo – Duitsland 16-17 (gg)

In de overtollige wedstrijd van dit weekend is het Nederlandse Tempo , zoals we gisteren al aangaven beter dan het Duitse team. Ze leiden dan ook met 9-6 aan de rust.

De tweede helft komt Duitsland beter opzetten en in een spannend slot kunnen ze nog gelijk maken. 16-16 eindstand. Verlengingen en golden goal dus. Na 1 min en 30 seconden kan Duitsland scoren en zo deze wedstrijd winnend afsluiten.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 6/02/2011