Top 4 Tornooi

Pittige oefenpot

Diamonds - Tempo  21-19

Bel-Tem1.jpg                                       Bel-Tem2.jpg

Ook België trad met een B-team aan tegen Tempo. Het enige verschil met de vorige wedstrijd was dat Tempo heel wat meer weerwerk bood dan Duitsland. Een sterk verdedigend Diamonds team hield de Nederlanders gedurende de eerste helft op 2 speelgoalen, de andere kwamen er allemaal op strafworpen die de Hong-Kong ref wel heel gul uitdeelde. Ondertussen lieten onze Diamonds een aantal mooie aanvallen zien. De luid toegejuichte debutant Sven Vervloet scoorde er drie, net als vakgenoot Wim De Decker. Aan de rust stond het 11-6 voor de Diamonds .

Na de rust zorgen twee gemiste strafworpen bij de Belgen er voor dat Tempo in de wedstrijd kan blijven en zelfs korter kan komen. Gelukkig is het kanon van Jesse De Bremaeker goed afgesteld, en houdt hij zo de Diamonds aan de leiding. Het spel bleef goed over en weer gaan en kon het publiek blijven boeien. Verdedigend ging het wat minder en werden te veel kansen weggegeven. Daar maakte Tempo dan ook gretig gebruik van om de wedstrijd spannend te houden. Bij het einde was het 21-19

Speelden voor de Diamonds : Sofie Goossens (1) , Britt Logisse (3) , Birthe De Wachter , Jill Driessens (1) , Jesse De Bremaeker(8) , Dennis Vermeiren(1) , Wim De Decker(4)/ David Peeters , Sven Vervloet(3)/ Bart Cleyman

Een lesje in efficiëntie

België - Nederland  U16 9-26

Be-Ne-onder16-1.jpg

In het wedstrijdbegin worstelen beide ploegen wat met de schotklok. Het is soms moeilijk om tijdig de korf te raken. België opent de score na 2 minuten, maar het volgende kwartier is het Nederland dat de boventoon voert. De Belgen spelen wel goed mee maar missen precisie in de afwerking. Dat is nu net iets waar het Nederland niet aan ontbreekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na een kwartier 1-7 staat. Nederland loopt nog verder uit tot 2-10. Nadien slagen de Belgen er eindelijk in om 2 mooie aanvallen ook af te ronden en zo tot 4-10 terug te komen. Na een time-out stelt Nederland echter orde op zaken en de 7-16 ruststand is nog niet eens overdreven te noemen.

Ook na de pauze geen verandering in het spelbeeld. De Belgen slagen er niet in om hun opponenten ook maar iets in de weg te leggen. Nog altijd wordt er veel te veel gemist. Zelfs de korf raken blijkt al een hele opgave. Gelukkig valt ook de Nederlandse scoremachine even stil zodat het met nog een kwartier te gaan slechts 9-22 is. Twee kwetsuren bij de Belgen, time-outs en ook een aantal vervangingen bij de Nederlanders zorgen er voor dat de wedstrijd helemaal verwatert. Het regent slechte passen en mislukte doelpogingen. Zelfs strafworpen worden gemist. In het laatste kwartier wordt slecht 4 keer gescoord om tot een 9-26 eindstand te komen.

Wedstrijd ?

Nederland - Duitsland 37-15

Dui-Ned2.jpg De match tussen Nederland en Duitsland was niet echt een wedstrijd. Zelfs met een B-team had Nederland niet echt moeite met een zeer zwak Duitsland. Zonder echt door te drukken was elke tempoversnelling genoeg om vrije score mogelijkheden te krijgen. De Duitsers konden hier niet veel tegenover inbrengen. Slechts een handvol doelpunten op strafworp en een paar schaarse kansen. De ruststand van 21-6 zegt genoeg.

Na de rust wil Nederland iets te nadrukkelijk showen zodat de zuiverheid zoekt raakt. Wat overblijft is een potje korfbal waar niemand nog iets aan heeft. Duitsland slaagt er zelfs in enige tijd gelijke tred te houden. In het laatste kwartier lukt het scoren dan toch nog en de 37-15 eindstand is het enige wat we onthouden.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 7/02/2011