Doelpuntenfestival

AKC - Scaldis 28-29

voor aanvang van deze wedstrijd stonden er 2 vragen open: hoe heeft Scaldis zijn Europees avontuur verteerd en hoe heeft AKC de afstraffing van vorige week verwerkt. Het antwoord op deze vragen kregen we al meteen. In een meer dan behoorlijk gevulde zaal zagen we twee ploegen die er voluit voor gingen en mekaar, zeker in het begin van de werdstrijd meer dan waard waren. Vlotte aanvallen over en weer, leuke doelpunten en ook onvoorstelbare missers. Dit alles zorgde ervoor dat de eerste 10 minuten de stand steeds in evenwicht was. Toen kwam AKC even op voorsprong 7 - 4  na 15 minuten. Scaldis liet niet begaan en knokte zich terug in de wedstrijd om in extremis te gaan rusten met een met één doelpunt voorsprong 12 - 13.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Zenuwslopend, dat wel, maar enorm spannend. Na 10 minuten in de tweede helft leek het alsof Scaldis het genoeg vond. De scoringsmachine  begon weer te draaien en dit resulteerde 6 minuten later in een 6 puntenkloof, 19 - 25. AKC was echter niet onder de indruk en kwam langzaam maar zeker terug in de match. Met nog 2 minuten te spelen kwamen ze terug tot op 1 korf, 27 - 28. In een zinderend slot, kwam eerst Scaldis, via een strafworp terug op 2 punten voorsprong. In de allerlaatste seconden kon AKC toch nog scoren.  De tijd was echter tekort om meer uit de wedstrijd te halen. Eindstand in deze thriller 28 - 29 in het voordeel van Scaldis. Hopelijk breekt deze nederlaag AKC niet zuur op op het einde van de competitie. RVG.

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 30/01/2011