Wie wordt tweede ?

In de promoleague is vooral de strijd om de tweede plaats uitermate spannend. Momenteel heeft Ganda hierin de beste papieren. Maar dan moeten ze zondag thuis wel voorbij Vobako geraken.  Ganda heeft dit seizoen al elke thuiswedstrijd met ruim verschil gewonnen. Als ze dit zondag kunnen herhalen blijven ze in pole position voor de wedstrijd in Lotto Arena. Bij verlies zien ze Meeuwen weer naast zich opduiken. Of er moest al een zeer grote verrassing gebeuren. Meeuwen mag zaterdag immers op bezoek bij rode lantaarn Floriant. De ploeg uit Merelbeke heeft er dit seizoen nog niet veel van gebakken, veel inzet en goede wil maar veel te weinig doelpunten. Kunnen zij hun stadsgenoten helpen ?

In Verde – Putse kan het alle kanten uit. Verde staat relatief rustig op de zesde plaats en Putse bengelt onderaan het groepje dat strijd voor plaats 2. Thuiswinst zorgt er definitief voor dat Verde nog een jaartje in de promoleague blijft. Voor Putse betekent een nederlaag dat ze in het seizoens einde ook niks meer te winnen of te verliezen hebben.

Voorlaatste ASKC mag de ongeslagen leider Kwik ontvangen. Deze wedstrijd zou voor Kwik geen probleem mogen opleveren. De leidersploeg ziet zijn voorsprong op het achtervolgende groepje altijd maar groter worden. De titel en de terugkeer naar de topleague lijken bijna een feit. Of heeft ASKC nog een verrassing in peto ?

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 28/01/2011