Speeldag 10

Ook de tiende speeldag in de Topleague is er zo een waar een aantal beslissingen kunnen vallen. Naargelang de uitslagen kan de rangschikking er op zondagavond al heel anders uit zien.

Beginnen we al maar met Borgerhout/GW – Voorwaarts. De Zebra speelden een vlekkeloze heenronde die ze afsloten met een derde plaats. Momenteel is hun vijfde plaats zelfs al in gevaar. En dat gevaar komt juist van Voorwaarts , dat eindelijk de juiste cadans lijkt te pakken hebben. Het feit dat de Voorwaartsdames hun doeltreffend terug gevonden hebben is daar niet vreemd aan. Als Voorwaarts zondag wint zijn ze al dicht in de buurt van een ‘Riviera’ stunt. Voor de Zebra’s kan het seizoen einde dan nog moeilijk worden. Ondanks hun goede start doemt dan misschien het Lotto Arena spook weer op. Beide teams zijn hun supporters trouwens nog een revanche schuldig voor de ‘on’ match die de heenwedstrijd was.

Zoals Boeckenberg vorig weekend speelde is nog maar zelden gezien op de Belgische vloeren. Met deze vorm kan de tweede plaats de Panters nog moeilijk ontglippen. Zondag kunnen ze daar tegen Sikopi een verlengstuk aan breien.  Maar ook de Pioniers hebben nog punten nodig. De strijd om die derde en vierde plaats is nog altijd uiterst spannend  met 3 à 4 ploegen op een zakdoek. Toch denken we dat Boeckenberg hier aan het langste eind trekt.  Ook al omdat ze nog steeds uitzicht hebben op plaats één. Want hoe zal Scaldis de Europacup week verwerkt hebben ?

Dat laatste is ook iets dat AKC zich afvraagt. Gehandicapt wegens ziektes en examens diende rood-wit de wet der sterkste te ondergaan tegen de Panters. Dat zet hen voorlopig op de zevende plaats met het barrageduel in de Lotto Arena tot gevolg.  Kunnen ze echter profiteren van een EC-dipje van Scaldis dan hebben ze zelfs nog uitzicht op Herentals. Maar komt dat dipje er ook ? Scaldis zou maar wat graag deze competitie afsluiten op rang 1. Dat geeft toch altijd een  licht psychologisch voordeel op de anderen. Het zou er wel een s kunnen spannen zondag in Kwik indoor.

Tenslotte is er nog Minerva – Riviera. De veldkampioen heeft zich terug op plaats 3 gezet. Deze zullen ze niet meer willen uit handen geven. Tegen het nog altijd puntenloze Minerva moet dan wel gewonnen worden. Kan Minerva nog iets halen deze competitie, of zijn ze binnen een paar weken ook mathematisch zeker van een terugkeer naar de promoleague ? Het is meer dan vijf voor twaalf voor hen.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 28/01/2011