Goede generale repetitie

Boeckenberg - Scaldis 17-15

Scaldis, één week voor de EC, mocht de strijd aangaan met vice-kampioen Boeckenberg. De wedstrijd stond onder leiding van het Nederlandse scheidsduo Vander Lucht en Arnold. Met andere woorden ideaal om eens te bekijken waar ze staan. Het is Boeckenberg dat het eerst raak treft, maar Scaldis antwoordt met een dubbel salvo. Dan is het BKC dat tweemaal raak treft, gevolgd door een trio van Scaldis. Maar dan is Scaldis 19 minuten onmondig en weet Boeckenberg het laken nar zich toe te trekken. Hierdoor gaan we rusten met een 8-5 stand. Na rust staan de kanonnen eerst maar echt op scherp de eerste 20 minuten gaan we van 8-5 naar 15-13. Maar de laatste 10 minuten valt de scoringsmachine langs beide kanten stil en eindigen we met 17-15. Bij Boeckenberg was Johannis niet alleen goed bij "schot" :-)  maar hij maakte het ook David Peeters verdomd moeilijk, waardoor het vak Peeters zijn normale rendement niet kon halen. Volgens mij de sleutel tot het verlies van Scaldis. Zowel Baele als de nadien ingevallen Ollaerts deden meer dan hun best, maar brachten te weinig meerwaarde om Peeters meer ademruimte te geven. Scaldiscoach French zal nog even verder moeten zoeken hoe ie dat gaat oplossen in Hongarije. In ieder geval een genietbare wedstrijd, waarin beide ploegen op het scherp van de snede vochten en waarin het scheidsduo de ruimte gaf om de duels te betwisten. Voor zover Scaldis de pijnpunten nog niet wist, zijn die vanaf nu toch heel duidelijk geworden. Toch wilen we langs deze weg onze Belgische kampioen steunen in hun streven naar de EC Alfons Janssens-beker. Een beker die voor Scaldis nog meer emotionele waarde heeft dan voor andere Belgische ploegen.

BoeSca.jpg

Geschreven door: Rudi Schram - Gepubliceerd op: 17/01/2011