U bent hier: Skip Navigation Links

Voorwaarts meest stress bestendig

Riviera - Voorwaarts 16-19

 

We zagen 2 ploegen aan de inworp die de punten meer dan konden gebruiken. Riviera kon zijn plaats in de top 4 behouden, Voorwaarts moest nodig winnen om niet helemaal weg te zakken richting die zo gevreesde zevende plaats. Dat de zenuwen gespannen stonden hoef ik niet te vertellen.

Het was Voorwaarts dat de score opende. Reeds in de allereeste seconden troffen ze raak. Het antwoord van Riviera kwam vrijwel onmiddellijk. En zo ging het verder, om en om scoren. We moesten wel 9 minuten wachten voor de derde korf van de match eraan kwam. Mitch Lenaarts vond de mand. Eén minuut later was Voorwaarts aan de beurt met 2 korven binnen dezelfde minuut. Beide ploegen waren duidelijk gebrand om te winnen wat resulteerde in een nerveus einde van de eerste speelhelft en een ruststand van 8 tegen 8.

Tijd voor beide coachen om het strijdplan voor de tweede helft bij te stellen. Het was Voorwaarts dat het best uit de kleedekamers terugkwam, en dan vooral een ontketende Annick Dekeyser, die in de eerste minuut na rust 2 maal raak trof. Voorwaarts was vanaf toen gelanceerd. Ze liepen uit tot een maxiale voorsprong van 6 korven (12 - 18) met nog 10 minuten te spelen. Riviera deed er alles aan om het tij te keren, maar de tijd was te kort.

Opdracht volbracht dus voor de spelers van Frank Hardies. Er zal echter nog flink moeten gewerkt worden om naar Herentals te mogen. De kruisfinales zullen niet zomaar worden gehaald. Hiervoor zullen beide ploegen alles uit de kast moeten halen. En dus werd eens te meer bewezen dat het echte topkorfbal wel degelijk in de zaal wordt gespeeld en de hervorming van vorig seizoen de spanning zeker ten goede zijn gekomen.

Ook qua belangstelling was deze avond een voltreffer. Volle tribunes en ook de staanplaatsen volzet. Onnodig te vertellen dat de sfeer er goed inzat.

Ronny Van Ginkel
Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 16/01/2011
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune