U bent hier: Skip Navigation Links

Speeldag acht

Ook in de promoleague blijft het spannend. Als is het voornamelijk de strijd voor de tweede plaats die boeiend blijft. Kwik blijft ongeslagen aan de leiding en kan zondag zijn voorsprong nog bestendigen. Daarvoor moet terug gewonnen worden van Meeuwen dat ook in goede doen is. De ervaring en het thuisvoordeel kunnen de balans wel naar het Merksemse kamp laten overhellen.

Een nederlaag van Meeuwen zou er voor zorgen dat Ganda alleen op de tweede plaats komt te staan. Dan moet er wel van Putse gewonnen worden. Dat zou voor de vlot scorende Gentenaars, die thuis quasi onklopbaar zijn, geen probleem mogen opleveren. Al weet je met Putse nooit. Winst voor geel-blauw betekent dan ook een hergroepering achter Kwik.

Hierbij gaan we er natuurlijk van uit dat Vobako gaat winnen bij ASKC. Pakken de Kempenaars hun eerste zege buitenhuis ? Of kan ASKC nog eens winnen. Die punten zouden welgekomen zijn om nog uitzicht te hebben op van die zevende plaats weg te geraken.

Onderaan heb je dan nog Floriant – Verde. Pakt het team uit Merelbeke eindelijk zijn eerste punten of kan men daar al een groot kruis over de league maken? Ook voor Verde zijn de punten nodig om afstand van ASKC te houden. De fusieploeg kijkt al niet meer naar plaats twee, maar een alles of niets wedstrijd om het behoud willen ze op het Kiel toch zeker vermijden.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 13/01/2011
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune