Exacte wetenschap ?

De achtste speeldag staat misschien grotendeels in het teken van de topper tussen Boeckenberg en Scaldis , maar kan eveneens voor een definitief opdelen van de ranschikking zorgen. Indien sport een exacte wetenschap was dan zaten we na het weekend met een eenzame koploper Scaldis, een groepje van 4 achtervolgers (Boeckenberg, Borgerhout/GW, Riviera en Sikopi) voor 3 kruisfinale plaatsen, Voorwaarts en AKC die plats zeven willen vermijden en Minerva waarvoor de promoleague steeds meer wenkt.

Maar in sport krijg je toch telkens verrassingen, dus even bekijken wat er allemaal te doen staat.

Op zaterdagavond wordt er begonnen met Riviera-Voorwaarts. Kan de motor van de bus eindelijk eens aanslaan of heeft men er zich al bij neergelegd om in de Lotto Arena aan te treden. Zoals er vorig weekend in het laatste kwartier een voorsprong werd weggegeven zouden we bijna aan dit laatste denken. Riviera zit ondertussen al wel terug op het goede spoor en kan zich mits winst verder handhaven in de kopgroep.

Borgerhout/GW blijft verder verrassen. Vorig weekend ging ook Boeckenberg er aan. Borgerhout/GW kan vooral zeer goed verdedigen, wat een aantal andere toppers al konden ondervinden. Kan AKC nogmaals een punt afsnoepen van de Zebra’s? Rood-wit kan het zeker gebruiken in de strijd voor plaats zes. Dit zou wel eens een wedstrijd met weinig doelpunten kunnen worden.

Sikopi draait al een aantal weken een pak beter. De Pioniers kenden niet zo’n beste start maar zitten nu wel volop mee in de strijd voor Herentals. Minerva zou hierin geen hinderpaal mogen zijn. De ploeg is een beetje terug op zoek naar zijn dash van de eerste weken, maar dat blijkt niet eenvoudig te zijn. Komt er zondag een heropstanding of staan alle hoofden al richting promoleague.

Tenslotte is er de clash tussen Boeckenberg en Scaldis. Voor de kampioen een laatste en stevige oefengalop richting de Euroapbeker van volgende week. Voor de Panters vooral een manier om hun eer wat te herstellen. Niemand had de nederlaag bij Borgerhout/GW voorspeld. Was het een totale off-day of is er iets anders loos? Door die nederlaag wordt deze wedstrijd ook meer dan een strijd voor de eer. Als Boeckenberg zondag nog eens verliest staat zelfs de tweede plaats op de helling en dat is iets dat ze niet graag zullen zien gebeuren. Bij winst kan er nog altijd gerekend worden op een post-europabeker dipje van Scaldis om alsnog de pole position te heroveren. Het Boeckenberg sportcenter zal zeker vollopen zondag.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 13/01/2011