Sikopi in extremis

Voorwaarts - Sikopi 19-22

Tijdens de wedstrijd had ik een andere titel in mijn hoofd. Ik speelde toen met de titel “Sikopi verliest kruisfinale plaats”.  Maar even een volledig verslag. Beide ploegen startte een beetje nerveus.  Voorwaarts wou eindelijk met winst afsluiten, SIKOPI moest winnen om de 4de plaats in vizier te houden.  Bij aanvang scoren beide ploegen om en om tot 3-2.  Dan valt de Voorwaarts scoringsmachine een eerste maal stil.  Sikopi profiteert hiervan om uit te lopen tot 3-8.  Maar bij rust staat er 7-10 op het bord.  Ondertussen hebben we enkel fraaie doelpunten gezien, waar het talrijk opgekomen publiek meermaals de handen voor op elkaar deed.  Sikopi had net voor rust het laatste doelpunt gescoord en ook na rust was het Sikopi die als eerste de korf doorboorde.  Maar dan was het al Voorwaarts dat de klok sloeg. 5 doelpunten op rij zorgde er voor dat Voorwaarts terug de leiding nam 12-11.  Beide ploegen doorboren dan om beurten de korf tot 15-14.  Voorwaarts plaatste dan een verschroeiende tussenspurt en loopt uit tot 19-14.  Op dat ogenblik had ik dus de andere titel in mijn hoofd.  Maar we waren nog maar aan de 44e minuut.  En een wedstrijd is maar ten einde als het eindsignaal klinkt.  Vanaf dan krijgt Voorwaarts geen doelpunt meer gescoord.  Het vat was af.  De spelers van Voorwaarts hadden zoveel energie gestoken in het ontregelen van het aanvalsspel van Sikopi dat de batterij van de bus plat was.  Sikopi pompte terug moed en met acht doelpunten op rij, sleepte ze de overwinning nog uit de brand.  Voorwaarts kon hier nauwelijks nog een goede actie tegenover plaatsen en droop met een neergeslagen hoofd af.  Sikopi behoudt zijn uitzicht op de vierde stek.  En Voorwaarts, zal samen met AKC moeten gaan uitmaken wie het voorprogramma van de zaalfinale gaat vullen.

Geschreven door: Rudi Schram - Gepubliceerd op: 9/01/2011