Wie blijft op 2 ?

De laatste speeldag van eerste competitiehelft in de promoleague staat in het teken van de strijd om de tweede plaats. Kwik blijft autoritair leider, maar daaronder strijden een viertal ploegen om die tweede plaats die recht geeft op een barrageduel met nummer zeven uit de topleague.

Op zaterdag staat de Oost-Vlaamse derby Floriant – Ganda op het programma. Floriant in het sukkelstraatje, Ganda vooral thuis met grootst vertoon. Levert de derde wedstrijd op verplaatsing eindelijk eerste uitpunten op voor Ganda, of pakt Floriant toch zijn eerste punten? In het verleden heeft deze derby al meerdere malen een verrassend eindresultaat opgeleverd. Trekt Floriant nu ook een streep door de rekening van de Ganda ambities?

Met Meeuwen – Vobako hebben we een rechtstreeks duel tussen de twee teams op plaats 2. Beide teams hebben een jonge kern , met sterke dames die ook veel scoren. Maar Vobako heeft vooral een goede thuisreputatie. Op verplaatsing loopt het al eens minder. Komt daar zaterdag verandering in of blijft Meeuwen een week voor het duel met Kwik nog altijd de eerste achtervolger?

Voor ASKC is de wedstrijd tegen Putse de kans om nog wat meer afstand te nemen van de achtste plaats en zelfs wat dichter naar plaats zes op te schuiven. Ook Putse kan de punten gebruiken om zich helemaal veilig te spelen. Een wedstrijd die dus echt alle kanten op kan.

Kwik – Verde zou voor de thuisploeg een eenvoudige overwinning moeten worden. De fusieploeg van het Kiel heeft dit seizoen nog geen potten gebroken tegen de toppers uit de reeks. Maar Verde moet wel oppassen dat het niet op plaats zeven terecht komt. Indien Kwik op zijn normale peil speelt zal er voor Verde echter weinig te rapen zijn in Merksem.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 4/01/2011