Halfweg

Na volgend weekend is de competitie halfweg en kan een eerste tussenbalans opgemaakt worden. Vooral de zaterdagavondwedstrijden zijn erg belangrijk voor de kruisfinaleplaatsen.

De eerste wedstrijd op zaterdag gaat tussen Riviera en AKC. Voor de ploeg van Richard Van Vloten wordt het tijd om nog eens met een overwinning aan te knopen. Was de start van Riviera dit jaar niet zo desastreus als vorig seizoen, het volgende deel van de competitie was iets minder. Om blijven mee te dingen voor een plaats in Herentals zal er van AKC moeten gewonnen worden. De rood-witte buren uit het Rivierenhof zullen zich niet zo maar gewonnen geven. Het team van Eddy Van Hoof heeft deze competitie al diverse gezichten laten zien. Ook op het super Visions gala waren ze goed bezig. Het kan dus best een spannende wedstrijd worden zaterdagavond.

Ook op zaterdag geven Voorwaarts en Sikopi elkaar partij in Kontich. Voor de Elsdonkers de hoogste tijd om eens uit te pakken. Plaats zeven is niet direct waar deze abonnees op kruisfinales hoopten te staan. Sikopi kan de punten eveneens gebruiken, want de Pioniers zouden maar wat graag terug eens naar Herentals gaan. Kan Voorwaarts zijn supporters eindelijk een thuisoverwinning schenken? Of blijft het tot de laatste speeldag knokken voor het behoud.

Op zondag ontvang Borgerhout/GW Boeckenberg. De Zebra’s tegen de Panters. Voor de Zebra’s staat de derde plaats op het spel. Kunnen ze thuis ook stunten tegen Boeckenberg. Het verrassingseffect van de seizoensrevelatie begint wat weg te deemsteren. Afgelopen weekend werd een helft goed stand gehouden tegen leider Scaldis. Daarna kreeg men een droge 14-0 om de oren Blijft de vraag wat dat voor impact heeft gehad. Boeckenberg won het Super Visions tornooi en blijft een certitude voor de kruisfinales. De ploeg raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en is nog aan het groeien.

Bij Minerva-Scaldis gaat de leider op bezoek bij de laatste uit de stand. Voor oranje-blauw een extra schottraining ter voorbereiding van de Europacup? Best Minerva toch niet onderschatten, denk maar aan die ei zo na fatale wedstrijd op Kwik vorig seizoen. Minerva heeft al een aantal keren meer dan een elft goed meegespeeld. Maar of dit genoeg is om het Scaldis, waar ze echt aan het pieken zijn, moeilijk te maken valt te betwijfelen. Ook de nominaties voor de Gouden Korven zullen daar deugd gedaan hebben en een stimulans zijn om nog harder te werken.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 4/01/2011