Wedstrijd met 2 gezichten

Scaldis - Borgerhout/GW 30-13

Scaldis Borgerhout/GW was een vooruitgeschoven wedstrijd. Scaldis is immers onze vertegenwoordiger tijden het EC in Hongarije. De wedstrijd begint onder het toeziend oog van de supporters van beide ploegen. Maar ook vele neutrale toeschouwers op deze korfballloze zondag. Scaldis komt het best uit de startblokken, mede door een eerste gemiste strafworp van Borgerhout/GW. Maar dan krijgen we een genietbare eerste helft, waarin Scaldis lijkt weg te lopen, maar Borgerhout/GWtoch telkens kan aanklampen. Het gaat van 2-2 naar 8-4, maar kort voor rust, op het ogenblik dat Borgerhout/GW tot 11-10 is terug gekomen, krijgen ze weer een strafworp, die weer niet verzilverd wordt. Ipv 11-11 gaan we dus rusten met 11-10. Na de nodige raadgevingen van beide coaches scoort Scaldis als eerste na de thee. Borgerhout/GW mildert tot 12-11. En ziet dan een doelpunt afgekeurd. Ipv 12-12 valt aan de overkant dan 13-11. Borgerhout/GW pruttelt nog tegen bij 14-12, maar dan valt de rood-witte scoringsmachine stil van de 38e tot de 58e minuut. 20 minuten zonder doelpunt. Is dit enkel de verdienste van Scaldis ? Of was het niet goedkeuren van de 12-12 een kantelmoment in de hoofden van de Zebra-spelers ? Zaak is dat er nog maar één ploeg scoort en dit op allerlei manieren. Afstandsschoten, korte kansen achter de korf, doorloopbal, vrije bal, strafworp, alles komt aan bod langs Scaldiskant en van 14-12 wordt het zo 28-12. Het laatste doelpunt van Borgerhout/GW wordt nog met een dubbel salvo beantwoord. Eindstand 30-13. Scaldis drijft op een grote forme en is duidelijk klaar om af te reizen naar het EC binnen een tweetal weken.

Geschreven door: Rudi Schram - Gepubliceerd op: 3/01/2011