Strijd op alle fronten

De laatste speeldag voor de korte eindejaarsstop kan weer heel wat teweeg brengen. Komt er een hergroepering bovenaan of juist in de middenmoot. Met de wedstrijden die nu op het programma staan kan het inderdaad alle kanten uit.

Op zaterdagavond ontvangt Sikopi op Linkeroever seizoensrevelatie Borgerhout/GW. Waar de Zebra’s vorig seizoen nog in de Lotto Arena voor het behoud dienden te strijden staan ze nu, na drie overwinningen op rij, op een derde plaats. Die derde plaats staat zaterdagavond op Linkeroever nog niet op het spel, Daarvoor kende Sikopi een iets te zwakke seizoensstart. De Pioniers konden nog in geen enkele topper verrassen dit seizoen. De wedstrijd zaterdagavond zal zeker nog niet beslissend zijn voor een kruisfinaleplaats, maar achter de ongenaakbare Scaldis en Boeckenberg  zal er nog duchtig strijd moeten geleverd worden voor de twee andere plaatsen. Mits winst kan Borgerhout/GW een zeer goede zaak doen in die strijd.

Het zwaartepunt van deze speeldag ligt op zondagnamiddag. Leider Scaldis ontvangt Riviera. Na 2 nederlagen op rij -, waarbij deze tegen Borgerhout/GW zeker niet ingecalculeerd was, staat Riviera op een vierde plaats en voelt het de adem van Sikopi al in zijn nek. En de Zebra’s staan nog voor hen. Nu is Scaldis momenteel niet het team waar veel tegen te rapen valt. David Peeters steekt in de vorm van zijn leven, en ook de andere heren weten de mand nog te vinden. Als de dames dan ook nog eens gaan scoren zoals Patty Peeters vorig weekend is er weinig aan te doen. Bij Riviera haalt er niemand het niveau van Mitch Lenaerts als het op scoren aankomt. Mitch scoort in zijn eentje bijna de helft van de Riviera goals. Als je hem kunt lamleggen zoals Sven Vervloet van Borgerhout/GW deed heb je al half gewonnen. Bij Scaldis hebben ze zeker mannetjes genoeg die deze taak op zich kunnen nemen. Zorgt Rivera voor de verrassing van het weekend?

Of valt die verrassing in die andere wedstrijd waar Boeckenberg gastheer is voor Voorwaarts. De Elsdonkers zitten in het sukkelstraatje. Slechts drie punten behaald tot nu toe is niet om over naar huis te schrijven. Kruisfinales lijken ver weg. Maar dat dachten we vorig seizoen van Riviera ook, en zie maar wat er gebeurde na Nieuwjaar. Kan voor Voorwaarts de wederopstanding al zondag gebeuren? Tegen een Boeckenberg dat ook al hoge ogen gooit zal het niet eenvoudig zijn. Het team van Luc Tossens heeft ervaring en maturiteit zat om aan de top te blijven. Wie weet zit hun nieuwe trainer voor volgend seizoen (Hans Leeuwenhoek) al in de tribune. Dan zullen de Panters er zeker met dubbele energie voor gaan. Met de komst van Johannis Schot en Nick Janssens is het afhaken van Gert Degenaers zeker goed opgevangen. Dit Boeckenberg kloppen zal niet velen gegeven zijn.

Tenslotte is er nog de vier punten match onderaan in de tabel AKC-Minerva. Voor Minerva een van de weinige kansen om van die degradatieplaats weg te geraken. Voor AKC de gelegenheid om een eerste zege binnen te halen na twee gelijke spelen. Winst voor rood-wit zorgt er voor dat ze al wat kunnen herademen en zich meer kunnen bezig houden om niet op plaats zeven terecht te komen.

Zondag avond  na zes wedstrijden zullen de eerste tendensen zich beginnen aftekenen. Ofwel valt de rangschikking in 3 groepen uiteen, ofwel komt iedereen wat dichter bij elkaar te staan.

Spannend blijft het zeker.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 16/12/2010