Familie Peeters bezorgt Voorwaarts zware kater

Voorwaarts – Scaldis 21-32

Wie herinnert zich niet de wedstrijd van vorig zaalseizoen ? Scaldis denderde toen in de eerste helft over Voorwaarts, waarna Voorwaarts in de tweede helft probeerde van de bakens te verzetten. Toen was het een zeer doelpuntrijke wedstrijd.

Zaterdagavond lag het spelbeeld wel anders. Voorwaarts kwam het best uit de startblokken, maar Scaldis kwam gelijk, ging erover en bouwde beetje bij beetje zijn voorsprong uit. Eerst twee doelpunten verschil, een lange tijd zelfs, want Voorwaarts  probeerde de achterstand telkens goed te maken. Maar iedere keer  als iedereen dacht dat de aansluitingstreffer zou vallen, was daar die dekselse Peeters weer. Of Voorwaarts miste een stip. In real-play-time drukte Scaldis plots even door en gingen we rusten met 10-14. De wedstrijd zou nog alle kanten uitkunnen, maar dan moest de bus wel terug op het goed spoor komen. Rij-instructeur van dienst Hardies, probeerde de tom-tom van de bus tijdens de rust wat bij te stellen, maar dit was duidelijk buiten de waard gerekend. Die waard heette gisteravond Peeters. Broer en zus wisten gisteravond duidelijk de mand hangen. David en Patty kegelden onder hun beidjes er liefst 17 binnen. Ook in het andere vak deden Bart en Ben hen vrolijk na. En de chauffeur van de bus stond er bij en keek er naar. In de tweede helft is er geen enkel ogenblik geweest waarin de overwinning van Scaldis in gevaar zou komen, integendeel. Het verschil werd langzaam maar zeker opgebouwd naar 6-8-10 doelpunten verschil om te eindigen met 21-32. Scaldis zit duidelijk op kruissnelheid. In de derde time werd er vooral gepraat over het komende EC en hoe en wie er in de basis zou moeten staan om enig kans op succes te maken. Scaldis zit vol vertrouwen en is duidelijk klaar voor hun trip naar Boedapest. Hopelijk houden ze nog een maandje deze vorm van hoogconjunctuur.

Geschreven door: Rudi Schram - Gepubliceerd op: 13/12/2010