Topweekend

Wie deze week de uitslagen van de topleague correct kan voorspellen mag zijn geluk dringend eens op de Lotto uitproberen.  Het ziet er niet eenvoudig uit. Niet minder dan drie toppers op zaterdagavond.

Alles begint in Kwik indoor met Riviera – Boeckenberg. Na de onverwachte nederlaag tegen Borgerhout/GW vorig weekend zal Riviera extra gemotiveerd aan deze wedstrijd beginnen. Maar ook de Panters zijn stilaan naar hun beste peil aan het groeien. De sleutel van de match zal waarschijnlijk bij Mitch Lenaerts liggen. Als Boeckenberg hem uit de wedstrijd kan houden en zelf nog genoeg kan scoren kunnen ze alleen op de tweede plaats komen. Omgekeerd is die tweede plaats natuurlijk voor Riviera als zij er in slagen van de punten thuis te houden.  De verliezer zou trouwens al naar de vierde plaats kunnen zakken als Borgerhout/GW op zijn elan blijft verder doen. Spektakel gewaarborgd dus.

Op linkeroever gaan Sikopi en AKC met elkaar in de clinch. Hoofdzaak is weg geraken van die zevende plaats. Ook hier twee teams die tot het uiterste zullen gaan om een goed resultaat te boeken.  Beide ploegen kunnen rekenen op veel power bij de dames. Zouden hier d eheren dan eens het verschil kunnen maken? De winnaar van dit duel kan al eens gaan lonken naar een plaatsje in de top vier. De verliezer blijft  achter op plaats zeven en mag gaan vrezen voor een duel in de Lotto Arena. Wie heeft zijn troepen het best in de hand?  We zullen het zaterdagavond weten.

Voor Voorwaarts wordt het dringend tijd dat ze eens een glansprestatie afleveren in eigen huis. De groen-witte supporters zijn nog niet echt verwend geworden in De Nachtegaal. Het bezoek van leider Scaldis is dan ook een gedroomde gelegenheid om revanche te nemen. Makkelijk zal het zeker niet worden. De oranjehemden in volle voorbereiding voor de Europacup willen in het eerste deel van de competitie zeker geen steken laten vallen om zo al een reserve te hebben voor de periode na die Europese verplichting. Zijn de spelers van Frank Hardies hun dipje te boven of wacht het thuispubliek terug een ontgoocheling?

Tot slot is er nog op zondag Minerva – Borgerhout/GW. De Zebra’s mogen gerust de revelatie van deze competitiestart genoemd worden. Minerva kreeg echter ook goede kritieken al volgden de punten nog niet. Bij winst nestelt Borgerhout/GW zich zelfs in de top drie. Dat is heel wat anders dan die barragewedstrijd van vorig seizoen. De fusie met Groen-Wit heeft wel degelijk een meerwaarde betekent voor het team. Als Minerva zijn verblijf in de topleague niet tot 1 jaar wil beperken moeten er punten gewonnen worden. Zondag krijgen ze misschien een eerste kans.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 9/12/2010