Riviera verliest maximum na thriller

Borgerhout/GW – Riviera 18-17
Voor aanvang van de wedstrijd zou je gedacht hebben dat dit een piece of cake zou zijn voor Riviera. Dat korfbal geen exacte wetenschap is werd vandaag nog maar eens bewezen. Beide ploegen kwamen supergemotiveerd aan de inworp. En het was meteen Borgerhout/GW dat zijn ambities liet kennen. Eerste aanval en goal voor de Zebra's. De wedstrijd ging gelijk op en na een kwartier stonden de bordjes op 5-5.
Kansen over en weer, waarbij we vooral een haperende Mitch Lenaerts zagen. Slechts 2 maal vond hij de opening van de korf in de eerste helft. We gingen rusten met een 9 - 11 voorsprong voor Riviera.
Na de rust kregen we 2 ploegen te zien die serieus onder druk stonden. Borgerhout/GW had echter niets te verliezen en dat maakte dat ze minder stress hadden en zodoende zuiverder afwerkten. Gestaag knabbelden ze hun achterstand weg en halverwege de tweede helft stonden de bordjes gelijk. 13 - 13. Op 6 minuten voor affluiten stonden de Zebra's zelfs 17-14 voor. Het sein voor beide ploegen om een tandje bij te steken. Resultaat was een wedstrijdslot om duimen en vingers bij af te likken. Het begon zelfs een beetje op een thriller a la Hitchcock te lijken want met nog 1,5 minuut te gaan kwam Riviera terug tot 17 - 16. Borgerhout/GW bleek vandaag echter over de sterkste zenuwen te beschikken. Het pleit beslecht dus. 18 - 17 in het voordeel van Borgerhout - Groen Wit.
Dit maakt dat de strijd voor de 4° plaats weer helemaal open is. Volgende week staan er dus alweer enkele 4 puntenmatchen op het programma. En dus blijkt dat de hervorming van de zaalcompetitie brengt wat de bedenkers ervan verwacht hadden. Spanning op en top en korfbal van wereldniveau.
Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 6/12/2010