Wie doet de top 3 wat ?

Als de weergoden niet verder roet in het eten gooien staat zondag de vierde speeldag in de Topleague op het programma. Spijtig genoeg voor de neutrale toerschouwers  staan alle wedstrijden op zondag geprogrammeerd.

In Beveren ontvangt leider Scaldis Sikopi. De oranjehemden  hebben de nieuwkomers goed ingepast en draaien op volle toeren. Vorig weekend kregen ze iets meer weerwerk van AKC dan verwacht , maar aangezien de spitsen blijven scoren blijven ze wel winnen. De Pioniers kenden een zwakke start, die wel met winst werd afgesloten, tegen Minerva. Nadien werd het spelpeil al veel beter maar Riviera en Boeckenberg zijn niet meteen de ploegen waar veel anderen punten gaan tegen pakken. Na deze wedstrijd is Sikopi de eerste ploeg die tegen de 3 koplopers zal gespeeld hebben. Zij kunnen deze wedstrijd dus ontspannen aanvangen en zich daarna concentreren op de wedstrijden tegen de directe concurrenten. Wie weet valt er dan toch nog een appel uit de kast.

Bij Borgerhout/GW - Riviera zou je eens gemakkelijke winst voor Riviera voorspellen. Mitch Lenaerts scoorde op zijn eentje al 2/3 van het totaal aantal doelpunten dat  Borgerhout scoorde. Riviera scoort tot nu toe gemiddeld 23 doelpunten en laat dat nu juist de zwakte van Borgerhout zijn. Maar verdedigend zijn de Zebra’s ook niet van de zwaktes. Leggen ze Riviera aan banden ?

Ook bij Boeckenberg – Minerva is de theoretische winnaar al gekend. Na de nederlaag bij Scaldis hebben de Panters de goede cadans beet.  Er wordt vlot gescoord zowel door de dames als door de heren. Minerva bleek de voorbije weken echter steeds een taaie brok. De dag dat ze die inspanning tot op het einde van de wedstrijd kunnen volhouden zouden ze wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Toch zien we Boeckenberg dit seizoen in eigen huis niet echt punten weggeven.

AKC – Voorwaarts tenslotte is een wedstrijd die alle kanten uit kan. Beide teams kunnen de punten gebruiken, al is het maar om die zevende plaats te vermijden. De Elsdonkers zijn eigenlijk al een paar weken op de sukkel. Konden ze het de eerste twee speeldagen nog verdoezelen door een betere tweede helft, vorig weekend vielen ze wel duidelijk door de mand.  Het vervangen van Elewaut en Dewaele loopt niet van een leien dakje. Zeker niet als ook de dames niet thuis geven. Met de ploeg van Eddy Van Hoof gaat het net omgekeerd. Hun prestaties gaan in stijgende lijn.  Volstaat dat om de punten thuis te houden. Voor rood-wit en zijn supporters zou het zeker een opsteker zijn.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 2/12/2010