Voorbeschouwing speeldag 3

Speeldag 3 van de topleague begint vroeg dit weekend. De eerste wedstrijd is al zaterdag om 17u45. In Kwik indoor geeft leider Riviera Minerva partij. Dit seizoen heeft Riviera zeker zijn start niet gemist. Mitch Lenaerts scoort en dus gaat het zeer goed bij Riviera. Ook de dames van Riviera komen deze competitie nadrukkelijker in beeld dan vorig seizoen. Winst tegen Minerva zou dan ook een logische uitslag zijn. Alhoewel nog zonder punten heeft Minerva voor zijn twee wedstrijden al veel goede commentaar gekregen. Door koop je natuurlijk niks mee als het op de eindafrekening aankomt. Riviera doet er dus goed aan de nieuwkomer niet te onderschatten.

Op linkeroever ontvangt Sikopi zaterdag Boeckenberg. De supporters van de pioniers bleven de vorige thuiswedstrijd lang op hun honger. Vorige week liep het al wat beter. Ook Boeckenberg groeit al naar zijn beste vorm. Vooraf zo maar een winnaar voorspellen lijkt doen ook niet makkelijk. Deze wedstrijd zou wel eens de spannendste van het weekend kunnen worden. Zaterdag 20u00 op Linkeroever.

De laatste wedstrijd op zaterdag gaat door in Kontich waar Voorwaarts Borgerhout/GW ontvangt. Als Voorwaarts de slordigheden van de eerste thuismatch uit zijn spel laat zou de thuisploeg het laken naar zich toe moeten trekken. Maar Borgerhout is nu wel een iets sterker geheel dan vorig seizoen, dat mocht Scaldis vorig weekend al ondervinden. De Zebra’s moeten wel dringend hun scorend vermogen omhoog halen, want Voorwaarts scoort vlot twintig doelpunten. Zaterdag 20u45 in De Nachtegaal.

Scorend vermogen is ook hetgeen AKC ontbeert. Na 2 weken slecht 28 doelpunten is weinig. Een bezoek bij Scaldis waar vooral de heren ze lustig binnenknallen is ook niet dadelijk een eenvoudige opdracht. De oranjehemden staat nog altijd zonder puntenverlies en willen dat zeker nog een tijd zo houden. Kan het jonge team van Eddy Van Hoof  iets inbrengen tegen de landskampioen ?  Zondag om 15u in Beveren.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 25/11/2010