Speeldag 2 Topleague

De tweede speeldag van de topleague begint op zaterdagavond in Kwik indoor. Riviera ontvangt er Sikopi. Beide teams wonnen hun openingswedstrijd. Het verschil lag hem vooral in de manier waarop. Sikopi kende tegen Minerva meer problemen dan hen lief was. Riviera kwam nooit helemaal in de problemen tegen Voorwaarts. Vooral het scorend vermogen langs dameszijde viel op bij Riviera. Dat samen met een Mitch Lenaerts die volop op dreef lijkt zal het voor de Pioniers moeilijk maken punten te veroveren in Merksem. Richard Van Vloten heeft zijn team op korte tijd tot een goed geheel gesmeed. Guy Junes heeft nog wel wat meer werk bij Sikopi. Toch durven we voorspellen dat paars-wit met het maximum van de punten blijft.

De andere wedstrijden worden op zondag gespeeld. Scaldis gaat, na de zege tegen Boeckenberg naar Borgerhout. De Zebra’s namen zeker een betere start dan vorig seizoen. Maar bij Scaldis steken zowel Bart Cleyman als David Peeters nog altijd in een bloedvorm na het EK. Intrinsiek is het oranje-blauw team sterker dan de tegenpartij. Gelukkig is sport niet altijd een exacte wetenschap. Wat vermag Borgerhout tegen Scaldis ?

Voor hun eerste wedstrijd in eigen Sportcenter ontvangt Boeckenberg AKC. Met als extra pigment Nick Janssens nu in Panter outfit. Ook hier lijken de Panters kandidaat voor de zege. Een tweede nederlaag op rij kan men zich niet veroorloven. Maar AKC kan de punten ook gebruiken. Het team van Eddy Van Hoof heeft het voordeel dat in deze wedstrijd alles mag maar niks moet. Alles wat mee terug naar het Rivierenhof gaat is pure winst.

Tenslotte is er nog Minerva – Voorwaarts. Als beide teams spelen als vorige week zou dit wel eens de spannendste wedstrijd van het weekend kunnen worden. Maar dan zal Minerva wel meer dan 13 doelpunten moeten maken deze keer. Als Voorwaarts de slordigheden uit hun spel weglaten, en spelen zoals het laatste kwart vorige week zal er weinig tegen in te brengen zijn. Of is nieuwkomer Minerva toch sterker dan verwacht ?

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 18/11/2010