Kwik wint topper

De promoleague startte op zaterdagavond met een regelrechte topwedstrijd.: Meeuwen - Kwik

Het  was meteen een duel op het scherp van de snee tussen de runner-up en de degradant van vorig seizoen. De bezoekers kwamen in een bijwijlen harde wedstrijd het snelst op toerental. De ruststand 5-8 in het voordeel van Kwik was dan ook een logisch resultaat.

De tweede helft probeerde Meeuwen de bakens te verzetten doch Kwik liet niet betijen en kon steeds een driepunten kloof behouden. Eindstand : 12-15

Was er voor aanvang van het seizoen enige twijfel over het functioneren van een juryvoorzitter  i.s.m. het scheidsrechtersduo, de schotklokbedienaar en de wedstrijdklokbedienaar, dan heeft Meeuwen bewezen dat deze samenwerking perfect kan verlopen en dit een meerwaarde was voor het wedstrijdverloop.

Tijdens de tweede zaterdagwedstrijd ontving Verde – Floriant. De ploeg uit Merelbeke kwam met een duidelijk verjongd achttal aan de inworp. Dit team zal nog heel wat leergeld moeten betalen. Tegen een veel scherper Verde werd het 19-9.

Ook bij Putse nieuw en jonger volk in het team. De eerste helft werd min of meer gelijke tred gehouden tegen een geroutineerder Ganda. Na de rust ging de motor van de blauw-witten een paar toeren hoger draaien. Putse kwam maar niet aan scoren toe, en Ganda sloeg een ruime kloof. Bij 8-16 halverwege de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. In het slotkwartier werd langs beide kanten nog vlot gescoord. Ganda won met 16-26.

In Herentals ontving Vobako nieuwkomer ASKC. Vobako heeft gedurende de eerste 20 minuten duidelijk de wedstrijd gewonnen door snel en goed spel. Daarna kon ASKC stilaan in de wedstrijd komen, doch kon nooit korter komen dan 3 korven.Ruststand 11-5

De 2de helft was veel minder qua kwaliteit bij Vobako. ASKC deed het hier beter qua verdediging, en hield gelijkte tred. De eindstand was 17-10 in het voordeel van Vobako

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 15/11/2010