Start seizoen 2 Promoleague

De Promoleague was vorig seizoen de reeks waar alles mogelijk was. Iedereen kon van iedereen winnen. Nooit stond een uitslag op voorhand vast. Minerva wist in extremis de titel binnen te halen en te promoveren naar de topleague. Meeuwen kon zijn tweede plaats niet verzilveren tegen Borgerhout.

Dit seizoen wordt het waarschijnlijk weer van dat. We zien niet direct een team er met kop en schouder bovenuit steken. Het zal dus wekelijks knokken worden voor elk puntje. Wie gaat de weg naar de topleague inslaan , wie zal op het einde van het seizoen de league moeten verlaten ? Over veertien speeldagen zullen we het weten. Vier maanden lang elke week spanning met regelmatig verrassende uitslagen.

Week één begint alvast goed. Net als in de topleague wordt met een topper begonnen. Op zaterdag ontvangt Meeuwen  het gedegradeerde Kwik. Vuurwerk gegarandeerd in het Boeckenberg Sportcenter. Is de Meeuwen ploeg sterk genoeg om het te halen ? Kwik wil alvast terug naar de topleague. Redenen genoeg om een avondje korfbal te kijken.

Ook op zaterdag is er Verde – Floriant. Afgaande op de resultaten in het veld lijkt Floriant wat verzwakt tegenover vorig seizoen. Maar de zaal is het veld niet. Beide teams zullen er alles aan doen om de onderste regionen van de rangschikking te vermijden. Winst in de openingswedstrijd is dan altijd een hele geruststelling.

Op zondag zijn er nog zo twee wedstrijden die alle kanten uit kunnen. Zowel in Putse-Ganda als Vobako – ASKC is de winnaar zeker niet op voorhand bekend. Ploegen die er alle vier voor gaan. Steeds goed voor een heleboel doelpunten. Misschien een licht voordeel voor de thuisploegen?   De wedstrijden tussen Putse en Ganda zijn altijd al toppers geweest. Beide ploegen draaien al een tijdje mee op dit niveau  en zijn zeker niet kansloos om promotie naar de topleague af te dwingen. Maar eerst zullen ze elkaar al even opzij moeten zetten.

Nieuwkomer ASKC zal zijn huid zeker duur verkopen. In de hel van Herentals is echter geen enkel team op voorhand gewonnen. Twee teams die hun verblijf in de league zeker willen verlengen. Wie neemt de beste start ?

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 10/11/2010