Start seizoen 2

De kruitdampen van het EK zijn stilaan opgetrokken. Dit weekend begint de tweede jaargang van de korfballeague. Vier maanden met spannende wedstrijden zullen ons leiden naar de korfbalmomenten van het seizoen, de kruisfinales in Herentals , gevolgd door de apotheose in de Lotto Arena. Wie zal er in het korfbalwalhalla mogen aantreden. Dat is nu nog even koffiedik kijken. Krijgen we een herhaling van vorig seizoen met Boeckenberg en Scaldis of zijn er kapers op de kust? Beide ploegen zijn zeker niet verzwakt ten opzichte van vorig jaar, maar de andere teams zullen zich niet zo maar gewonnen geven. De plaatsen voor Herentals zullen weer duur zijn. Ook onderaan zal er strijd zijn. Kan nieuwkomer Minerva de weg terug naar de Promoleague vermijden ? Wie zal via de zevende plaats in de Lotto Arena moeten vechten voor het behoud ?

Voor het eerste weekend heeft de kalendermaker al dadelijk voor een paar klappers gezorgd. De topleague debatten worden geopend op zaterdagvond op Linkeroever waar Sikopi Minerva ontvangt. De pioniers grepen vorig seizoen in de laatste wedstrijd naast een kruisfinale plaats. Het jeugdig geweld van Sikopi heeft weer een jaar meer ervaring en coach Junes zal ze wel afdoende klaargestoomd hebben. Hoe Minerva het er zal afbrengen is nu nog moeilijk te voorspellen, maar het team mag zeker niet onderschat worden.

In de tweede wedstrijd op zaterdag staan Voorwaarts en Riviera tegenover elkaar. Vorig seizoen was dit een topper van formaat waar het beslissende doelpunt pas in de slotseconden viel. Ook nu verwachten we weer vuurwerk. Riviera zal er alles aan doen om de desastreuse start van vorig seizoen niet te herhalen. Voorwaarts heeft al jarene en abonnement op de top 4 en wil dit seizoen zeker niet ontbreken. Redenen genoeg om naar de Nachtegaal in Kontich af te zakken.

Op zondagnamiddag staat in Beveren de herhaling van de finale van vorig jaar tussen Scaldis en Boeckenberg op het programma. Als opener kan dat tellen. Wie komt als overwinnaar uit de strijd en heeft al direct een beetje voordeel op de andere ? Beide ploegen leverden een aantal toppers aan de Diamonds. Zullen deze spelers net als op het EK ook in de league schitteren. Het publiek kan er alvast van genieten. We kijken uit naar de duels tussen Bart Cleyman- David Peeters en Nick Janssens – Jeffrey Campers , terwijl er ook nog ene Johannis Schot op de vloer zal staan. De Nederlander is een aanwinst voor de league en misschien de voorbode van een aantal anderen. Hij zal er alles aan doen om met zijn team in de Lotto Arena te staan. Maar eerst dus een goede start tegen Scaldis.

Een goede start is ook wat AKC en Borgerhout/Groen-Wit de protagonisten van de laatste wedstrijd van deze speeldag kunnen gebruiken. Ook hier al een duel waar veel op het spel staat. Beide ploegen willen vooral de onderste regionen van de rangschikking vermijden en dan is winst in de eerste wedstrijd een noodzaak. Eens je onderaan verzeild wordt het elke week moeilijker om er weg te geraken. Ook in Kwik indoor zal het dus spannen.

Zondagavond zullen de eerste tipjes van de sluier opgelicht zijn. Het wordt een lange spannende competitie.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 10/11/2010