Topkorfbal in Herentals

Na veertien spannende speeldagen is nu de apotheose van de Topkorfballeague aangebroken. Volgende zaterdag is de Bloso sporthal te Herentals voor de derde maal het strijdtoneel van de kruisfinales. De laatste kruisfinaleplaats werd maar op de laatste speeldag weggegeven en het was Riviera die deze in de wacht sleepte. Voor iedereen die van topkorfbal houdt zal Herentals zaterdagavond weer ‘the place to be’ zijn.

Als vierde gerangschikte neemt Riviera het in de eerste wedstrijd op tegen Scaldis, de nummer een na de reguliere competitie. Tijdens deze competitie won Scaldis twee maal vrij makkelijk van Riviera, maar de laatste nederlaag van Riviera dateert van die 2e wedstrijd tegen Scaldis. Nadien wonnen de paars-witten 4 keer en speelden gelijk tegen Voorwaarts. Tezelfdertijd begon ook de opgang van Mitch Lenaerts naar de top van de topschutterslijst. Mitch strandde uiteindelijk op plaats 3, na de Scaldisschutters Cleyman en Peeters. Deze drie samen op het veld, en neem daar ook nog eens Ravays bij, die de laatste weken ook de mand wist hangen, dat moet voor vuurwerk zorgen. Wie uiteindelijk naar de Lotto Arena mag zal ook nog eens van de vorm van de dag afhangen. Zo een kruisfinalewedstrijd is niet te vergelijken met een gewone competitiewedstrijd. Een Riviera in de winning mood kan het Scaldis lastig maken. We verwachten ons dan ook aan een spannende wedstrijd zaterdag om 19u.

Voor de vierde keer in evenveel seizoenen staan Boeckenberg en Voorwaarts tegenover elkaar in een zaal(kruis)finale. Drie keer trokken de Panters aan het langste eind. Is deze keer het moment van Voorwaarts aangebroken? Boeckenberg kende een dipje na de Europacup, en daarvan kon Voorwaarts profiteren om hen hun enige nederlaag in de topleague aan te smeren. Kunnen ze dit nogmaals herhalen, of heeft coach Tossens zijn team al helemaal terug op de rails ? Beide ploegen kennen elkaar door en door en speelden al fantastische duels. Denk maar aan die zinderende eerste finale in de Lotto Arena. We verwachten er deze keer niet minder van. Twee ploegen die een hecht geheel vormen en met zowat de beste dames die er in ons landje rondlopen op het veld. Zaterdag om 21u beginnen ze er aan.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 11/03/2010