Voorbereidingsweekend

AKC wint Bego tornooi

AKC heeft het Bego topkorfbaltornooi gewonnen. In de finale werd Riviera verslagen met 20-13. AKC begon sterk aan de wedstrijd en via een raak schietende Nick Janssens ( 9 doelpunten) lopen de rood-witten uit tot een 11-5 ruststand. Riviera heeft echt zijn dagje niet, het blijft elke kans missen. Bij AKC lukt alles, ze lopen na de rust nog verder uit tot 5-16. Nadien kan Riviera nog een beetje van zijn achterstand inhalen, maar nooit brengen ze de zege van AKC in gevaar. AKC aanvoerder Kurt de Meester mag dan ook de eerste Bego League Cup in ontvangst nemen.

In de wedstrijd voor de plaatsen 3 en 4 wint Scaldis na golden goal met 21-20 van Sikopi. Bij het einde van de reguliere speeldtijd was het 20-20. Aan de rust stond het nog 12-7 voor Scaldis.

31 Janssens Nick.jpg

Boeckenberg verliest EC revanche bij Koog-Zaandijk.

Landskampioen Boeckenberg nam als enig topleagueteam niet deel aan het Bego tornooi. Het ging zaterdagavond oefenen tegen Koog-Zaandijk. Ondanks het zware 26-14 verlies vond voorzitter Frank De Schryver het een nuttige oefenpartij. De Nederlanders waren vooral beter qua afwerking en reboundpercentage.

KZ_BKC.jpg

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 9/11/2009